Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:58:55

Топ-10 книг, щоб розвинути креативність

15.03.2020   15:55Агенцiя

Мабуть, уже всі знають, що креативність – це не про натхнення дизайнера чи письменника. Сьогодні творчо мислити прагнуть всі спеціалісти, адже ця навичка дуже цінна на ринку праці.

Співробітники з розвиненим креативним мисленням вміють знаходити нестандартні рішення у стандартних ситуаціях і сприяють розвитку компанії.

Покращити рівень своєї креативності здається дуже важким завданням.

Проте варто пам’ятати, що творчість – це м’яз, який варто прокачати, що справиться з цим краще, аніж декілька потрібних книг?

Ед Кетмелл, Емі Воллтес: Корпорація творців. Як подолати приховані загрози, що вбивають справжнє натхнення

Книга від співзасновника те керівника великої анімаційної студії Pixar Еда Кетмелла – must have для будь-якого менеджера. За роки управління компанією автор прийшов до висновку, що головне завдання будь-якого керівника –запобігти творчому вигоранню. У своїй книзі він досліджує як зберегти компанію креативною, мати нестандартний підхід та правильно комунікувати з кожним членом великого колективу.

Остін Клеон: Кради як митець

Серія книг «Кради як митець» дозволяє вам відчути себе творчою особою та нестандартно поглянути на звичні речі. Остін Клеон вважає, що для того, аби креативити, не потрібно бути генієм, достатньо бути самим собою. Навіть самі формати надихають читачів почати творити вже сьогодні. Тому книги Остіна Клеона точно стануть у пригоді тим, хто хоче віднайти натхнення.

Х’ю МакЛаод: Ігноруй усіх, або Як стати креативним

Автор переконаний, що креативність потрібна всім, і творчим може стати і садівник, і бухгалтер, й інженер. У книзі зібрані 40 коротких практичних та цікавих есе, які спонукають вас думати та можуть змусити почати робити те, на що ви вже довгий час не могли наважитися. Ігноруйте всіх та прислухайтеся до власних бажань – ось ключ до вашої креативності.

Кріс Ґріффітс і Меліна Кості: Посібник із креативного мислення

Посібник допомагає віднайти у собі прихований креатив та змогти його застосувати на практиці. Автори книги демонструють читачам, як творчість може бути рушійною силою, що приводить до неймовірних результатів. До того ж книга пропонує практичні інструменти «мозкового штурму» та допомагає розвинути креативні вміння у розв’язанні проблем від початку і до кінця.

Марк Леві: Геніальність на замовлення

Коли виникає ситуація, що потребує нестандартного рішення або швидко потрібно знайти натхнення, у пригоді вам стане книга Марка Леві. Автор пропонує читачам спробувати простий метод, що допоможе викликати геніальність на замовлення, – фрірайтинг. Його креативна техніка допомогла у створенні не одного геніального твору. Як бонус у книзі йдеться і про 15 принципів для розв’язання будь-яких проблем та покращення креативності в цілому. Тому, якщо вам нічого не допомагає, звертайтеся до Марка Леві та його «Геніальності на замовлення».

Майкл Мікалко: Злом креативу

Автор книги – експерт з креативу, який своїми працями допомагає читачам знаходити нестандартні виходи зі складних ситуацій. У виданні зібрані поради із застосування у сучасних реаліях креативного мислення великих творців минулого. Завдяки порадам Майкла Мікалко читач зможе створювати нові ідеї та долати перешкоди як у житті, так і в бізнесі.

Майкл Мікалко: Рисовий штурм

Книга «Рисовий штурм» – ще одна праця відомого автора. Вона допоможе читачам віднаходити геніальні ідеї, що «літають у повітрі». Книга складається з практичних вправ, головоломок, загадок та історій творчих проривів, що надихнуть вас починати діяти. Майкл Мікалко переконаний, що помічати гарні ідеї – це всього лише навичка, яку з легкістю можна розвинути, і його роботи допоможуть у цьому.

Пол Арден: Стрибай вище голови

 

В автора книги Пола Ардена великий досвід у виникненні нестандартних ідей: він гуру рекламного бізнесу, тому намагається на все дивитися з креативної точки зору. У своїй роботі він поділився з читачами власними вміннями і вчить їх почати мислити креативно, бути впевненими у собі та довіряти внутрішньому голосу.

Дмитро Чернишов: Як люди думають

У книзі автор розмірковує над тим, що власне означає «думати» та стверджує, що у світі все змінюється завдяки невеликій кількості людей, які мислять інакше, аніж 99% інших. Він допомагає читачам нарешті «увімкнути мізки» та почати думати і жити творчо. На сторінках книги ви знайдете головоломки, загадки, невідомі факти, погляд на звичні речі через призму чужого менталітету та цікаві історії, що будуть вам корисними на шляху до креативного мислення.

Естаніслао Бахрах: Гнучкий розум. Як бачити речі інакше і думати нестандартно

Ця книга з наукової точки зору пояснює, що креативне мислення – це навичка, яку можна і потрібно розвивати протягом всього життя. Мозок кожної людини здатний генерувати геніальні ідеї, а все решта – просто відмовки. Книга «Гнучкий розум» змусить вас почати застосовувати техніки стимулювання мозку, змінить ваш кругозір і допоможе нарешті творчо поглянути на безліч речей.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини