Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:01:38

Як вийти із зимової сплячки? Інструкція

01.03.2020   14:41Агенцiя

Якою б зима не була, сніжною чи ні, але ми однаково розслабляємось. Короткий світловий день, посиденьки вдома замість прогулянок містом та зручні широкі светри — роблять свою справу. І, як тільки приходить весняний сезон, мозок потребує перезавантаження, або ж, нового старту. Хочеться змін і нових звершень, а, де взяти для них сили після зимової сплячки

Розповідаємо про методи, які допоможуть влаштувати цей період перезавантаження і почати весну з новими силами. Що їсти, як планувати день та що змінити, аби досягти бажаного результату — читайте далі.

Звички та деталі, які допоможуть налаштуватися на зміни

1. Збільшити фізичну активність

Ні, не обов’язково починати щодня займатися спортом. Особливо, коли зі сплячки ви ще не вийшли й морально до таких навантажень не готові. Можна почати просто з 30-хвилинної прогулянки на свіжому повітрі 3-4 рази на тиждень. Влаштувати їх, наприклад, зранку або після роботи. Наступний крок — базові заняття йогою чи зарядка зразу. Цього достатньо, щоби прокинутися.

2. Більше світла та свіжості в будинку

Зробіть вологе прибирання, добряче провітріть весь будинок. Додайте світлих елементів: змініть масивні штори з візерунком на однотонні пастельні, поставте новий вазон чи гарну картину. Візуальні зміни допоможуть внутрішнім.

3. Зміни в зовнішності

До слова про візуальні зміни — це стосується не тільки всього що навколо, а й вас. Новий одяг, нова зачіска — що б це не було, воно допоможе налаштуватися на зміни в житті.

 

4. Контрастний душ

Якщо ви хоча б раз пробували контрастний душ, то знаєте, як він може додати бадьорості. У випадку з весняним авітамінозом — він ще й допоможе зміцнити імунітет.

Не готові приймати холодний душ зранку? Тоді можна спробувати хоча б вмиватися дуже холодною водою. Це і для шкіри обличчя корисно, і прокинутися допоможе.

5. Пропити аптечний комплекс вітамінів

Вітаміни — це не просто таблетки, а те, чого людський організм так чи інакше потребує. І немає нічого поганого в тому, щоби отримати вітаміни з аптечних препаратів. Порадьтесь з аптекарем — він порадить вам сезонний комплекс, який підібраний спеціально для весняного перезавантаження.

6. Ароматичні олійки та свічки

Хвойні, цитрусові, жасминові та кавові — ці олійки допоможуть добре розслабитися ввечері та зняти стрес. А, якісний відпочинок — це невіддільна складова бадьорості.

7. Викинути зайві речі

Викинути старе — це звільнити місце для нового. Перегляньте одяг та інші речі вдома. Віддайте, продайте або просто викиньте те, чим більше не користуєтеся. Це досить символічний ритуал очищення, який теж підштовхне вас до внутрішніх змін.

 

8. Почніть планувати літню відпустку

Ніщо так не підіймає настрій та не мотивує — як нова подорож. Почніть планувати літню відпустку вже зараз, щоби надихнути себе цими майбутніми пригодами. Крім натхнення — від такого планування буде значна економія. Адже, купуючи в березні-квітні квитки та житло на літо, ви матимете більше дешевих варіантів.

Придумайте собі такі от маленькі завдання на найближчі 2-3 тижні — саме вони допоможуть віднайти сили для більших звершень.

Що їсти в березні, щоби прокинутися? Рецепти та ідеї

Зміни в раціоні, нові продукти та підхід до харчування — це ще один ритуал, який допоможе налаштуватися на внутрішні зміни. Крім того, їжа впливає на настрій, самопочуття, енергію та зовнішній вигляд. Тож, що їсти в березні, щоби почуватися та виглядати бадьорим?

Корисні продукти, які варто додати в щоденний раціон:

1. Шпинат. Можна купляти заморожений — досить бюджетний спосіб урізноманітнити звичайні страви та зробити їх кориснішими. Шпинат можна додавати в яєчню, в каші та салати, в запіканки та супи.

2. Морська капуста. Також, досить бюджетний спосіб оздоровитися. Її можна додавати в салати та запіканки. Зробити з нею суп чи покласти на канапки в поєднанні з іншими продуктами.

 

3. Яблука та морква. Легкі та доступні продукти, з яких можна зробити десерт, або додати їх в салат.

4. Вівсянка — це джерело енергії, її варто їсти зранку, щоби до обіду не відчувати втоми та голоду.

5. Вода з лимонним соком — ще одне джерело енергії, яке особливо добре вплине на зовнішній вигляд. А, найбільше, позитивно вплине на фігуру та шкіру обличчя.

Приклади рецептів з продуктами березня:

1. Сніданок з вівсянкою та шпинатом

Що треба: 2 яйця, 4 ст.л кефіру та 4 кубики замороженого шпинату, сіль та чорний перець, олія. Крім того, скибочка чорного хліба, 50 г вівсяних пластівців і шматочок твердого сиру.

Як приготувати:

У вівсянку треба залити 60-70 мл окропу, чорний хліб підсмажити до хрусткої скоринки на сухій пательні. Яйця змішати з розмороженим шпинатом, сіллю та перцем. Додати до цієї суміші замочену вівсянку. Смажити таку яєчню з двох сторін на пательні, змащеній олією. Подавати омлет з підсмаженим хлібом, і потерти зверху твердим сиром.

2. Смузі з яблуком та морквою

Що треба: 1 яблуко та половина моркви, 1/2 ч.л меду, 1 ст.л лимонного соку та дрібка сушеного імбиру.

Як приготувати:

Яблуко очистити від шкірки та середини, почистити моркву. Нарізати продукти кубиками. Додати до них сік, мед, імбир та перетерти все це в однорідну суміш. Потім, змішати пюре з невеликою кількістю води, щоби його було зручно пити. Це хороший приклад страви, яку можна взяти в дорогу, щоби не харчуватися магазинними солодощами чи бутербродами.

3. Салат з морською капустою

Що треба: 100 г морської капусти 2 морквини, 1 пекінська капуста та 200 г тофу. Крім того, соєвий соус, сушений часник, мед, лимонний сік та олія.

Як приготувати:

Змішати трохи соєвого соусу, мед та лимонний сік. Розігріти пательню, влити олію. Тофу нарізати кубиками та підсмажити до скоринки. Потім, влити суміш з соєвим соусом та готувати, помішуючи, ще 2-3 хвилини.

Моркву очистити та натерти на великій тертці, а пекінську капусту тонко нарізати ножем. Морську капусту промити трохи холодною водою та просушити.

Змішати всі компоненти салату, приправити часником та соєвим соусом з лимонним соком.

4. Корисні кекси рисові

Що треба: 400 г вже звареного рису, 3 яйця, 150 г твердого сиру, 3 ст.л борошна. Також, кунжут і олія, 150 г замороженого шпинату, сушений часник, сіль.

Як приготувати:

Яйця змішати з сіллю та часником, додати до них борошно. Шпинат розморозити, а сир натерти на великій тертці — ці продукти також додати до яєчної суміші. Змішати все з рисом та залити в силіконові формочки для кексів, змащені олією.

Розігріти духовку до 180 градусів та випікати кекси, спочатку, 15 хвилин. Потім, замастити олією, посипати кунжутом та поставити пектися ще 15-20 хвилин.

Щоби кекси були не надто сухими — при подачі полийте їх кефіром або томатним соусом. Або ж, їжте страву з легким овочевим салатом.

5. Яблучний кефір на вечерю

Такий напій ідеально підходить для бадьорості та покращення травлення. Для нього треба: 1 склянка кефіру нежирного, 1 яблуко, 1 ст.л висівок вівсяних. Також, 1/2 ч.л меду, дрібка кориці. Можна ще додати сушений імбир чи гострий перець.

Як приготувати:

Додати в кефір спеції та висівки — нехай настоюються. Тим часом, почистити яблуко від насіння та шкірки і перетерти його в пюре. Змішати яблуко з кефіром та медом і випити цей напій за 2 години до сну.

Як вам такі зміни для нового сезону? Хотілося б внести їх у своє життя?

vsviti.com.ua

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини