Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 18 серпня, 10:25:22

Смачні рецепти вихідного дня: "троянди" із творожного тіста

26.01.2020   15:53Агенцiя

Печиво, про яке йтиметься далі готується просто, але вимагає трохи більше зусиль ніж звичайно. Тут доведеться мати справу із безейним кремом. Але результат того вартий: ніжне сирне тісто, яке огортає безе. І все це нагадує троянду.

Ингредиенты: 2,5 стакана муки (около 350 г), 2 яйца, 400 г творога (2 пачки), 1 стакан сахара, 200 г сливочного масла (+ пара ложек для смазывания пекарской бумаги), 1 пакетик ванильного сахара (или ванилин на кончике ножа), 0,5 ч.л. соды

Отделяем желтки от белков (понадобятся и желтки и белки отдельно).

Замешиваем тесто.

Сливочное масло должно быть мягким, комнатной температуры, для этого его заранее нужно достать из холодильника, минимум за час до начала приготовления. Соединяем весь творог, всю муку (2 с половиной стакана), 2 желтка, все масло (200 г), 0,5 ч.л. соды и хорошенько перемешиваем.

Должно получится хорошо вымешанное тесто. Тесто будет мягкое и влажное, липкое, но мы поставим его в холодильник и за счет сливочного масла оно застынет и станет удобным для раскатки.

Накрыть творожное тесто пленкой или одноразовым пакетом и отправить в холодильник на 1 час.
Включаем нагреваться плиту на 180 С.

Готовим крем. В белки добавляем 1 стакан сахара и ваниль.
Взбиваем миксером или венчиком до побеления и загустения смеси ( около 10 минут постоянного взбивания).

Застилаем противень пекарской бумагой и смазываем ее сливочным маслом.

Тесто делим на 3 части.

Из одной части скатываем толстенькую колбаску.

Хорошенько присыпаем стол мукой. Раскатываем ее в прямоугольный овал. Толщина теста должна быть примерно 0,5см.
Распределяем белковый крем равномерным не толстым слоем, оставляя без крема примерно 2 см от края вдоль всего теста.

Осторожно поддевая пальцами, скатываем тесто рулетом.

Нарезаем рулет кусочками примерно в 1 -1,5 см. Будет немного выдавливаться белковый крем, но это не страшно.

Укладываем печенье на противень, торцами вниз на расстоянии 2 см друг от друга.
Пока расставляете кусочки, они будут мяться, крем подтекать, но при выпечке выровняются и получатся аккуратные розочки.

Выпекаем печенье 20-25 минут в хорошо разогретой духовке при 170-180 градусах до зарумянивания.
Горячее печенье легко снимается с бумаги.

Остудить и подавать.
Приятного аппетита!

Останні новини Чернігівщини

У Гончарівській громаді запрацювало відділення стаціонарного догляду 13:06

Цьогоріч у червні на базі Гончарівського ЦНСП запрацювало відділення стаціонарного догляду. З робочим візитом його відвідав начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Робота є!

Робота є! 12:56

За сім місяців поточного року 2,7 тис. роботодавців області поінформували службу зайнятості про наявність вільних робочих місць. Загальна кількість заявлених ними вакансій склала майже 6 тисяч.

Чернігівська спортсменка Ангеліна Лисенко — бронзова призерка Всесвітніх ігор-2025! 12:24

З 7 до 17 серпня у місті Ченду (Китай) тривають Всесвітні ігри-2025.

Бахмацькі поліцейські затримали чоловіка, який незаконно зберігав боєприпаси

Бахмацькі поліцейські затримали чоловіка, який незаконно зберігав боєприпаси 11:18

Під час санкціонованого обшуку в одному з домогосподарств Ніжинського району поліцейські виявили та вилучили ручні гранати із запалами, патрони та пістолет. Зловмисника затримано, йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Козелецькі поліцейські відсторонили від керування нетверезого водія мотоцикла, вміст алкоголю в крові якого перевищив допустиму межу у 11 разів 11:16

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 (селище Козелець) Чернігівського райуправління поліції викрили 32-річного водія мотоциклу, який керував транспортом у стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника складено адміністративні матеріали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини