Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:09:32

Смачні рецепти вихідного дня: 10 варіантів небанального варення

04.08.2019   20:32Агенцiя

Здавалося б, що може бути звичнішим і традиційнішим за варення? Полуничне, порічкове, вишневе, абрикосове - нікого таким не здивуєш, наші мами і бабусі варять його з року в рік.

Але навіть така звичайна річ як варення може бути дуже оригінальною, якщо зварити його за нестандартним рецептом. Що ми і пропонуємо вам зробити цього літа.

ГРУШЕВО-ІМБИРНЕ ВАРЕННЯ

1½ кг груш
700 г цукру
30 г кореня імбиру
1 лимон

Груші очистити, вийняти серцевину, нарізати великими шматочками. Корінь імбиру натерти, з лимону вичавити сік. Засипати цукром, накрити плівкою або марлею і дати настоятися протягом години. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин, знімаючи пінку.

ВАРЕННЯ З ІНЖИРУ З АПЕЛЬСИНАМИ

1 кг інжиру
½ кг цукру
2 апельсина

Інжир розрізати на 4 частини, покласти в каструльку. З апельсинів зняти цедру (приблизно 2 ст. ложки), вичавити сік. Засипати цукром і варити 30 хвилин на повільному вогні.

ВАРЕННЯ З ДИНІ

1 кг твердої незрілої дині
1 кг цукру
2 склянки води
Лимонна кислота на кінчику ножа

Диню очистити, вийняти кісточки, нарізати кубиками, засипати половиною цукру та залишити на 2 години. Цукор, що залишився, залити водою і закип'ятити. Залити сиропом диню, накрити рушником і залишити на ніч. Сироп злити, ще раз закип'ятити та знову залити ним диню. Настоювати ще 10 годин. Поставити на вогонь і варити на повільному вогні, поки м'якоть дині не стане прозорою. Перед закінченням варіння додати лимонну кислоту.

ВАРЕННЯ З ПЕРСИКІВ З КАРДАМОНОМ

1 кг персиків
1 кг цукру
10 коробочок кардамону

Персики розділити навпіл, вийняти кісточки. Розрізати кожну половинку на 4 частини, покласти у каструльку, засипати цукром і дати постояти 20-30 хвилин, щоб вони пустили сік. Кардамон очистити, розтерти в ступці і додати до персиків. Поставити варення на вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.

ВАРЕННЯ З ГАРБУЗА З АЙВОЮ

1 кг гарбуза
1 кг цукру
2-3 айви
1 склянка води

Гарбуз очистити, нарізати великими шматками, скласти в каструлю, залити холодною водою і дати настоятися протягом доби. Злити воду, гарбуз нарізати скибочками, засипати цукром, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню і дати охолонути. Додати натерту на тертці айву, знову поставити на вогонь і варити на повільному вогні протягом години.

ВАРЕННЯ З АБРИКОСІВ З КІСТОЧКАМИ

2 кг великих абрикосів
1½ кг цукру
1 апельсин

Вийняти з абрикосів кісточки, не розділяючи половинки до кінця. Кісточки розколоти і дістати з них ядра. Покласти ядра в середину абрикосів. З апельсина зняти цедру (приблизно 1 ст. ложку). У велику каструлю налити склянку води, додати сік апельсина, цукор, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати до сиропу абрикоси, апельсинову цедру, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 3 хвилини. Зняти з вогню, дати настоятися протягом 3 годин. Повторити процедуру (закип'ятити - зменшити вогонь - варити 3 хвилини - дати настоятися 3 години) ще 3 рази.

ВАРЕННЯ З АГРУСУ З АПЕЛЬСИНАМИ

1 кг агрусу
1 кг цукру
2 апельсина

Апельсини очистити від шкірки та кісточок, з ягід агрусу зрізати хвостики. Пропустити крізь м'ясорубку або подрібнити у блендері. Засипати цукром, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати настоятися протягом декількох годин. Знову поставити на вогонь, варити 15 хвилин.

СЛИВОВЕ ВАРЕННЯ З БАНАНАМИ ТА ВОЛОСЬКИМИ ГОРІХАМИ

1 кг слив
1 склянка цукру
2 банана
½ склянки подрібнених волоських горіхів

Зі слив вийняти кісточки, покласти в каструльку, засипати цукром і варити 30 хвилин на повільному вогні. Остудити. Додати банани та волоські горіхи і все разом збити блендером до однорідного стану.

ВАРЕННЯ З БУРЯКА

1 кг буряка
1 кг цукру
½ склянки червоного вина
2 лимона

Буряк очистити і цілим залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, злити воду. Повторити процедуру ще два рази. Остудити буряк і нарізати кубиками. Покласти в каструльку, засипати цукром, влити вино і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 2 години. Через 20 хвилин додати нарізаний шматочками лимон, а через півтори години - сік другого лимона.

ВАРЕННЯ З КАБАЧКІВ

1 кг кабачків
1 кг цукру
½ склянки води
1 лимон

Зварити сироп з води та цукру, кабачки нарізати кубиками і кинути у сироп. Довести до кипіння. Лимон разом зі шкіркою пропустити крізь м'ясорубку і додати до варення. Варити на повільному вогні 45 хвилин.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.