Смачні рецепти вихідного дня: млинці на будь-який смак
Пропонуємо підготуватися до Масляної. І спробувати приготувати млинці. А щоб кожного дня не їсти однакові страви, то ми зібрали для вас різні рецепти млинців. І до них ще й різні начинки. І ще є несподіванка. Але то далі...
Млинці на мінеральній воді
Інгредієнти: молоко тепле 500 мл, мінеральна вода кімнатної температури 250 мл, борошно 250 г, яйця 3 шт., цукор (для тіста) 2 ст. л., рослинна олія (для тіста) 3 ст. л., сода 1 ч. л., оцет за смаком.
Як приготувати млинці на мінеральній воді
Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. У кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
Розігріваємо млинцеву пательню і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.
Готуємо начинку: сир (500 г) збиваємо з цукром, вершками та ваніліном (ці продукти додаємо за смаком). Два яблука очищуємо від насіння, шкірки та нарізаємо кубиками. У каструлі карамелізуємо цукор (4 ст.л.), поки він не стане золотисто-коричневим. Знімаємо карамель з плити, кладемо кубики яблук, перемішуємо, додаємо трохи води та варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. У кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.
З одного боку млинця викладаємо смугу із сирної начинки, а з іншого боку — смужку із яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.
На другий млинець кладемо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Кладемо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.
Млинці на кислому молоці
Інгредієнти: кисле молоко – 500 мл, борошно – 250 мл, яйця – 1 шт., сіль, цукор – за смаком
Млинці на кислому молоці — приготування
Збийте яйце до появи невеликої пінки.
Додайте молоко, цукор і сіль. Продовжуйте перемішувати.
Наступним кроком всипте борошно і влийте 2 ложки олії. Ретельно перемішайте – можна скористатися міксером.
Тісто готово – приступаємо до випікання
Розігрійте пательню (а краще дві – так процес піде швидше). Налийте трохи рослинного масла, а потім – тісто для першого млинця. Обсмажте з кожного боку.
Млинці класичні
Інгредієнти: борошно – 1 склянка, молоко – 330 мл, яйця – 2 шт., сіль – за смаком, масло вершкове – 2 ст. л.
Як приготувати звичайні млинці
Просіваємо борошно і робимо з неї гірку з поглибленням зверху.
В окремому посуді розводимо молоко, сіль і цукор. Додаємо збиті яйця і кілька крапель ванільного екстракту.
Вливаємо суміш в борошно і віночком збиваємо до кремоподібного стану.
Додаємо розтоплене вершкове масло і ставимо на годину в холодильник.
У сковороді розігріваємо олію. Наливаємо в масло тісто, розподіляємо по всій поверхні сковороди і обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Готові млинці викладаємо на тарілку і поливаємо розтопленим вершковим маслом або сметаною.
Тісто для млинців краще заздалегідь просіяти, так воно насититься повітрям і млинчики вийдуть більш повітряними і ніжними. Також важливо все рідкі компоненти для тіста з’єднувати в окремому посуді, а потім поступово вливати в борошно
Млинці на молоці
Інгредієнти: молоко – 500 мл, яйця – 3 шт., борошно – 200 г, масло вершкове (або рослинна олія) – 30 г (2 ст. л.), цукор – 2 ст. л., сіль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування
Яйця розбиваємо в миску і збиваємо вінчиком до однорідності. Додаємо склянку молока та цукор. Солимо.
Додаємо борошно та склянку теплої води. Потім додаємо соняшникову олію.
Все добре перемішуємо. Випікаємо на пательні з тонкими стінками та тонким дном.
Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.
Тісто наливаємо на пательню від центру, а після, змінюючи положення пательны, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Дріжджові млинці
Інгредієнти: борошно – 3 склянки, молоко – 750 мл, яйця – 3 шт., дріжджі (пресовані) – 20 г. вода – 250 мл, цукор -2 ст. л., сіль – 1 ч. л., соняшникова рафінована олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Розчиняємо у воді чайну ложку цукру та дріжджі. Додаємо склянку борошна, робимо опару і залишаємо її підійти — на 10-15 хвилин.
Змішуємо яйця з цукром, вливаємо цю суміш в опару, додаємо сіль та олію. Потім по черзі додаємо невеликими порціями залишки борошна та молока.
Добре замішуємо тісто до однорідності. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 10-15 хвилин.
Зачерпуємо ополоником масу знизу. Випікаємо на пательні з товстим дном.
Тісто, як і для тонких млинців, наливаємо на пательню від центру, а потім, змінюючи положення пательню, рівномірно розподіляйте по всій поверхні.
Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.
А якщо Вам набридли просто млинці, пропонуємо їх перетворити на
Млинцевий торт
Інгредієнти: слабосолона сьомга – 300 г, вершковий сир – 300 г, оливки – 1 банка.
Спосіб приготування
Рибу нарізаємо на тонкі смужки — не більше 5 мм. Збираємо млинцевий торт за такою схемою: млинець, тонкий шар сиру, шматочок сьомги, млинець.
Верхній шар залишаємо сухим.
Перед нарізанням даємо торту трохи постояти в холодильнику. Проколюємо весь торт зубочистками або шпажками через кожні 3-4 см.
Нарізаємо на невеликі квадратні канапе.
Млинцеві роли
Інгредієнти: тонкі млинці, слабосолона сьомга – 200 г, вершковий сир – 150 г.
Спосіб приготування
Намазуємо середину млинця вершковим сиром, зверху викладаємо тонко порізану рибу. Скручуємо млинець, відрізаємо порожні нерівні краї.
Нарізаємо роли.
Млинці з червоною ікрою
Інгредієнти: тонкі млинці, червона ікра – 1 банка.
Спосіб приготування
Спосіб 1 — роли.
Скручуємо млинець вузької трубочкою, потім трубочку, яка вийшла, скручуємо ще раз — за формою панцира равлика.
Ставимо млинці вертикально та кладемо зверху по ложечці ікри.
Спосіб 2 — конвертики.
Викладаємо на край млинця 1-2 ч. л. ікри. Загортаємо ближній горизонтальний край. По черзі загинаємо два бічних і двічі скручуємо млинець.
Конверт готовий.
Млинці з солодкою сирно-полуничною начинкою
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г, цукрова пудра – 100 г, сир – 200 г, полуниця – 100 г, лимонна цедра – з 1 лимона.
Спосіб приготування
Перетираємо всі інгредієнти, крім полуниці, в блендері до однорідної пюревидної маси. Останньою перетирають полуницю, щоб вона вийшла в начинці невеликими шматочками.
Кладемо начинку по краях млинця, середину залишаємо вільною. Скручуємо млинець з двох сторін, від краю до центру. Ріжемо подвійну трубочку під кутом на порційні шматочки.
Останні новини Чернігівщини
Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24
3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.
“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19
Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.
Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14
Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39
Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.
Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52
26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.