Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:24:29

25 лютого - Семюел Кольт отримав в США перший патент на автоматичний револьвер

25.02.2019   08:25Агенцiя

Про те, хто ж насправді розробив револьвер Кольта, досі ходять різні версії. За однією з них, сам Семюел Кольт, будучи юнгою по молодості років, угледів в роботі механізму для вибирання якірного каната кабестана принцип дії майбутньої легенди Дикого Заходу.

За іншою, банально скористався працями свого підручного, Джона Пірсона. І, нарешті, існують відомості, що схему револьвера запропонував в 1830-х роках англієць Чарльз Ширк, взявши за основу барабанне рушницю Коллера та ідеї француза Марієтта.

Втім, всі три версії сходяться в одному: Кольт не був талановитим конструктором, він був швидше удачливим і обачливим комерсантом. 25 лютого 1836 року він отримує в США перший патент на 6-зарядний револьвер 45-го калібру. Через 10 днів Кольт відкриває власне виробництво. Модель спочатку називалася «Патерсон» за назвою міста, де була розгорнута мануфактура Кольта, але незабаром отримала назву «Техас» за свою популярність серед жителів цього штату.

У 1842 році підприємство Кольта збанкрутувало, і він зайнявся розробкою підводних мін, на що навіть отримав від Конгресу 20 000 доларів. У початку 1847 року Кольт отримує велике замовлення від капітана рейнджерів Семюеля Уокера, високо оцінив якості його револьвера, і відновлює виробництво на фабриці Елі Уітнея в Уітні-Уіле (штат Коннектикут).

Війна Техасу з Мексикою в 1845-1846 роках забезпечила стійкий збут скорострільних револьверів серед рейнджерів. Нова модель отримала назву «Армійська модель 1847 року» або «Уокер пістол».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини