Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:54:01

Незвичайна мінеральна вода: від дизайну до складу

27.11.2016   12:22Агенцiя

Рядки з вірша Лєбєдєва-Кумача “Потому что без воды — и ни туды, и ни сюды!” багатьом знайомі з дитинства, і в них у доступній формі сформульована безсумнівна істина. Вода покриває 3/4 поверхні Землі, із неї на 80% складається людина, вона являлась причиною багатьох військових конфліктів.

Воду називають джерелом молодості та одним із найцінніших природних ресурсів на Землі. І так як ресурс цей вичерпний, вчені уже сперечаються про те, на який термін людству ще вистачить наявних у світі запасі чистої питної води. Ще у 2008 році на конференції Всесвітнього фонду дикої природи WWF була висунута заява, що її запаси можуть вичерпатись уже через 30 років. Правда, більшість споживачів наразі хвилюють набагато простіші питання. Покупці стежать за новинками ринку, на якому є дуже багато цікавого. Хочеться виділити з них найбільш незвичних представників мінеральної води.

Kona Deep — найбільш солона

У 2007 році на полицях американських супермаркетів з'явилась морська питна вода Kona Deep. Незвичайна новинка отримала жартівливе прізвисько “розсіл” та статус найсолонішої мінеральної води у світі. Досліджувати властивості води поблизу побережжя Гаваїв почали ще у 1974 році, а в середині 2000-х почалось її промислове видобування. Воду Kona Deep отримують не з артезіанських свердловин, а з дна океанського шельфу, після чого опріснюють та розливають у пляшки. Добута на глибині 2000-3000 м, Kona Deep є абсолютно чистою та не містить шкідливих домішок та бактерій, зате збагачена мінералами та поживними речовинами. Споживати воду рекомендують під час інтенсивних занять спортом. Правда, на смак вона може здатися занадто солоною, і тоді її доведеться розбавити звичайною водою.

Vincentka — найстаріша

Перша згадка про найстарішу у світі чеську мінеральну воду Вінсентка датується ще 1669 роком, коли фізик Ян Хергорд з Тотенфельду провів її аналіз. Вода з джерела у Лугачовіці виявилась багатою на мінеральні елементи та корисною для здоров'я. Першими її терапевтичну дію випробували на собі місцеві мешканці, а з 1780 року воду почали постачати і у Вену, де вона користувалась попитом у аптеках та ресторанах. Популярність Вінсентки зростала, а невелике чеське містечко перетворювалось на курорт, куди з'їжджалась публіка зі всієї Європи. У 1893 році вода отримала срібну медаль на фармацевтичній виставці у Вені, а невдовзі після Другої світової війни виробництво Вінсентки досягло 2 млн пляшок у рік. Сьогодні лікувальна мінеральна вода досі розливається у чеські Лугачовіці та широко експортується.

Selters — найбільш аристократична

Мінеральну воду Selters без перебільшення можна назвати однією з найбільш аристократичних у світі. Її постачали до столу німецьких кайзерів та російських імператорів, а письменники часто згадували її у своїх творах. Назва води походить від німецького джерела Нідерзельтерс, а широку популярність вона отримала з 1750 року, коли стала предметом експорту. Воду розливали в ексклюзивні глиняні посудини, кожна з яких маркувалась спеціальним штампом. Так продовжувалось до середини 19 століття, поки відомий Нідерзельтерс не висох. Майже одразу почались роботи по пошуку нових джерел води, які увінчались успіхом у 1896 році. “Свіжа” свердловина була названа на честь імператриці Августи Вікторії, а вода з неї добувається і сьогодні. У наші дні популярність води Selters на ринку Німеччини становить 80%, а її чистота підтверджена інститутом Фрезеніус.

Bling H2O — найбільш голлівудська

Про воду Bling H2O чуло зовсім небагато людей, що насамперед пов'язано з тим, що цільовою аудиторією продукту є знаменитості. Ідея випуску води у 2005 році прийшла у голову відомому продюсеру та сценаристу Кевіну Бойду, і незабаром його товар почав користуватися популярністю серед зірок. Bling H2O навіть стали подавати у якості головного безалкогольного напою на крупних голлівудських вечірках. Воду добувають із джерела у штаті Теннессі, після чого вона проходить 10 ступенів очищення та розливається у пляшки, інкрустовані діамантами Swarovski, і вартість пляшки мінеральної води залежить не стільки від її об'єму, скільки від кількості камінців, що її прикрашають. До речі, у 2006 році дизайн ексклюзивних пляшок навіть удостоївся престижної нагороди. У наших магазинах така вода не продається, але її можна замовити на офіційному сайті виробника.

OGO — найбільш дихаюча

Із джерела у голландському місті Тілбург добувають найбільш “дихаючу” мінеральну воду у світі. Таку приставку вона заслужила завдяки концентрації кисню, яка у 35 разів перевищує його вміст у будь-якій іншій мінеральній воді. Окрім того, що вода OGO відмінно тамує спрагу, вона також викликає в організмі “кисневий вибух”, який сприяє приливу сил та швидкому підняттю тонусу. Першочергово асортимент води обмежувався простим і газованим варіантами напою, але з часом на полицях магазинів з'явилась OGO Flower Power з ароматом квітів бузини та лічі. Мінеральна вода OGO розливається у багатошарові пляшки об'ємом 0,33 мл. Їх дизайн був спеціально розроблений відомим французьким промисловим дизайнером Іто Морабіто, замовниками котрого є такі всесвітньо відомі бренди, як Apple, Toyota, Guerlain, Heineken.

Tasmanian Rain — найбільш дощова

Назва води “Tasmanian Rain” повністю відповідає вмістимому пляшки: компанія-виробник дійсно пропонує споживачам дощову воду, яка під час осадів накопичується у спеціальних посудинах, закріплених на деревах. Збирати Tasmanian Rain на віддаленому острові вирішили не випадково. За даними Всесвітньої метеорологічної організації, повітря у Тасманії вважається найчистішим на Землі, і те саме можна сказати про місцеву воду. Виробник ексклюзивного продукту стверджує, що дощова вода є чистішою за джерельну, яка все одно має ненульовий відсоток забруднення. Розливається та зберігається Tasmanian Rain в екологічно чистих пляшках з особливого скла, яке піддається 100% вторинній переробці. На початку ексклюзивна вода була запропонована мешканцям мереж фешенебельних готелів, а вже після з'явилась на прилавках магазинів.

10 thousand BC — найчистіша

На думку більшості вчених, льодовикова вода є найчистішою на Землі. На відміну від джерельної, яка фільтрується через землю та може містити домішки у вигляді часточок бруду або хімічних речовин, льодовикова пройшла процес замерзання тисячі років тому у сприятливих екологічних умовах. Воду 10 thousand BC видобувають із канадського льодовика, який розташований у 200 милях від Ванкувера у безлюдній місцевості. Вода преміум-класу не випадково отримала назву 10 thousand BC, адже до того, як бути розлитою у пляшки, вона знаходилась у стані льоду понад 10 000 років. Окрім того, що кількість розчинених речовин у воді є мінімальною по замовчуванню, остаточно звести її до нуля допомагає додаткове очищення. Незважаючи на статус “найчистішої у світі”, вода 10 thousand BC є досить доступною по ціні і знаходиться у широкому продажі.

Voss — найбільш дизайнерська

Найбільш стильною та дизайнерською мінеральну воду Voss прозвали завдяки пляшкам циліндричної форми, у які вона розливається. Дизайн скляної упаковки був розроблений колишнім арт-директором Calvin Klein Нейлом Крафтом, якому вдалося зробити пляшку Voss помітною на полицях, заставлених десятками аналогічних товарів. Що стосується якості мінеральної води, то вона теж не пасе задніх. Вода видобувається із артезіанських джерел на півдні Норвегії, у малозаселеній місцевості, де немає промисловості, а повітря особливо чисте. Перевагу Voss надає багато знаменитостей, серед яких Мадонна, Кайлі Міноуг, Джорджіо Армані та Кіану Рівз. Окрім того, мінеральна вода пропонується у меню більшості 5-зіркових готелів світу. Воду Voss виділяють і винні експерти, які високо оцінюють її здатність акомпанувати хорошим винам.

Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani — найдорожча

Декілька років тому мінеральна вода Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani була визнана найдорожчою у світі, а як тільки міні-партія ексклюзивної води була розпродана — ще й найбільш рідкою. Сьогодні мінеральну воду, названу на честь художника Амедео Модільяні, не знайти у продажу, тому бажаючим отримати раритетну пляшку доведеться чекати її появи на аукціонах. Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani — це суміш джерельної води з Франції, з островів Фіджі та льодовиків Ісландії, у якій розчинені 5 мг золота. Але навіть не у коштовній домішці головна родзинка води. Унікальним є зовнішній вигляд пляшок, який був розроблений відомим дизайнером Фернандо Альтамірано. Головною у “партії” стала ексклюзивна пляшка з чистого золота, яка була продана за $60 000, а ціна більш скромних зразків з кришталю становила $30 000.

Blk — найчорніша

Молода канадська компанія Blk. Beverages поки що випустила на ринок усього один продукт, але він уже встиг заінтригувати та зацікавити споживачів — мінеральну воду чорного кольору. Причому, як завіряє виробник, добитись такого незвичайного для води відтінку вдалося без додавання будь-яких штучних барвників. Вода насичується фульвокислотою, яку отримують з рослин по закінченню їх життєдіяльності і яка надає воді чорного забарвлення. Негазований напій Blk не містить цукру та є низькокалорійним, а наявні у його складі мікроелементи сприяють хорошому самопочуттю. Мінеральна вода розливається у прозорі пляшки, надписи на які наносять чорним кольором, тому прочитати їх можна, тільки допивши усе до кінця. До речі, гасло мінеральної води Blk звучить так: “Насолоджуйся темною стороною!”.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини