Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:09:25

10 щоденних звичок, які захистять ваше здоров'я

13.11.2016   13:41Агенцiя

У нашому організмі передбачені мільйони сценаріїв для захисту від несприятливих умов середовища. І вони відмінно працюють до тих пір ...

Поки ми не починаємо заважати їм самі. Немає більше ворога для людини, ніж вона сама.

Ми підготували 10 порад, які допоможуть вам прожити кожен день з більшою віддачею і в кращому настрої, а також знизять ризик появи хронічних захворювань. Жодних вигадок - тільки перевірені медичні факти.

Апельсиновий настрій як медичний факт

Апельсин та й взагалі всі цитрусові не дарма асоціюються у нас із бадьорістю та енергійним настроєм. Цитрусові - природні тоніки, які здатні підбадьорити незалежно від того, яким чином ви будете їх застосовувати: у вигляді свіжого соку, ароматичної ванни, лосьйону для тіла або в складі крему.

У 2005 році група дослідників з Клініки неврології при Віденському медичному університеті на практиці довели ефективність апельсина в якості натурального тонізуючого засобу, який ще і покращує настрій.

Тиждень регідратації для активного обміну речовин і здорової шкіри

Хоча б раз у кілька місяців варто влаштовувати собі тижні регідратації. Ми не завжди п'ємо достатню кількість води, регідратації також посилюється вживанням алкоголю, інтенсивними фізичні навантаження, курінням і поганим сном. В результаті - наша шкіра виглядає втомленою, та й відчуваємо ми себе, відверто кажучи, так собі ...

Хоча б раз на місяць влаштовуйте собі тиждень регідратації, коли ви стежите за обсягом випитої ЧИСТОЇ води і можете з упевненістю говорити, що ваш водний баланс в нормі.

Залишайте роботу на роботі

Навчіться переключатися і розділяти ваш особистий життєвий простір і роботу. Не несіть додому своє роздратування, образи, гнів або тяготи в свою сім'ю. По-перше, це дуже погано вплине на стосунки з рідними. По-друге, постійне напруження, пов'язане з обмірковуванням робочих питань і відсутність перемикання, не дає вам повноцінно відновити сили. І впоратися з ними, до речі, теж.

Як то кажуть, працювати потрібно не 12 годин на добу, а головою. Розділіть сфери свого життя і тоді вони не будуть намотуватися в великий, непідйомний, заплутаний клубок і тиснути на вас.

Вживайте їжу усвідомлено

Ще на початку ХХ століття фізіологи були переконані в тому, що їсти треба у спокійній та приємній атмосфері. Дуже не бажано обідати, не встаючи з робочого місця. Робота асоціюється в виконанням обов'язків, неминучими труднощами і великою відповідальністю. Про розслаблення, необхідного для роботи вашого травлення в потрібному режимі і мови бути не може. Адже стрес для вас триває.



Встаньте з-за робочого столу, пройдіться, а ще краще - їжте поза офісом. Так і справи будуть робитися краще, і настрій буде кращим.

Дозуйте навантаження на очі за принципом 20/20/20

У наші дні очам доводиться витримувати дуже серйозні навантаження: багатогодинна робота за комп'ютером, відпочинок за комп'ютером і навіть в рідкісні проміжки між тим і іншим - відстеження новин в соц.сетях за нашим маленьким «кишеньковим комп'ютером» - смартфоном.

Для профілактики захворювань очей і їх втоми, користуйтеся правилом 20/20/20: кожні 20 хвилин влаштовуйте очам перепочинок на 20 секунд, дивлячись на предмет, розташованим на відстані 20 футів (6 метрів).

10 хвилин для повного розслаблення кожен день

Навчіться розслаблятися. Причому одночасно і морально, і фізично, відпускаючи все тривожні думки і розпочаті справи. Це буде непросто і вийде не з першого разу, але варто спробувати.

Тому почніть з малого - 10 хвилин в день для повного розслаблення. Ці десять хвилин медитації - безцінний подарунок для вашого організму і ефективна профілактика перенапруження. Згодом ви навчитеся розслаблятися і в більш звичній щоденній обстановці, і навіть так, що це не буде помітно оточуючим, але оберігатиме вашу нервову систему від «перегріву».

Звичка пити трав'яний чай

Привчіть себе хоча б кілька разів на день замінювати каву або колу, трав'яним або звичайним зеленим чаєм. Чаювання, поза суєтою і шуму, - ще один прекрасний спосіб переключиться і поберегти нерви, але і дуже цінний корисний продукт.

Так, чай з м'ятою або ромашкою заспокоїть, лимонним чай - підбадьорить. Чай з женьшенем - допоможе відновити сили і т.д. ..

Аромат лаванди для хорошого сну

Ми писали вище про те, що своїм впливом на нервову систему славиться не тільки апельсин, але і лаванда. Лаванда - відомий заспокійливий засіб.

Тонкий аромат лаванди приносить заспокоєння і повноцінно відновлює сон.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини