Викинути не можна приготувати: 9 рецептів, як використати підсохлий хліб
Хто ж не полюбляє відкраяти і з’їсти шматок ароматної свіжої, щойно спеченої булочки!

А не раз буває так, що жадібно накупляємо чи напечемо цілий мішок, з’їсти не встигаємо і потім не знаємо, куди подіти підсохлий хліб, булку чи багет, бо хоч вони й повністю їстівні, а їсти їх зовсім не хочеться. Окрім того, що з них можна зробити панірувальні сухарі чи використати у приготуванні котлет, пропонуємо вам ще 9 рецептів страв, які дадуть друге життя підсохлому хлібу.
1. Французькі тости
Інгредієнти: батон, багет або білий хліб, склянка молока, 2-3 яйця, ванільний цукор за смаком, фрукти.
Рецепт. Збити яйця, молоко і ванільний цукор. В отриману суміш вмочати скибочки порізаного багета чи батона і обсмажувати з обох боків. Подати зі шматочками фруктів та згущеним молоком або розтопленим шоколадом.
2. Гарячі бутерброди з сиром
Інгредієнти: батон, твердий сир, помідори.
Рецепт. Порізати батон на скибочки, покласти на кожну по кілька тоненьких кружалець помідорів та посипати натертим сиром. Запікати в духовці до отримання рум’яної скоринки.
3. Часниковий пиріг
Інгредієнти: батон, 2 зубчики часнику, 100 грамів масла, зелень.
Рецепт. Батон чи багет надрізати навпіл вздовж, але залишити 1 сантиметр до краю. Подрібнений часник і порізану зелень змішати з м’яким маслом і намастити батон всередині. Загорнути батон у фольгу і запікати протягом 15 хвилин при температурі 180º.
4. Яєчня в гнізді
Інгредієнти: батон, яйця, сіль і перець за смаком.
Рецепт. Порізати батон на скибки, вийняти з кожної серединку щоб залишились лише бортики. Покласти скибки батона на розігріту сковорідку, всередину розбити яйце, посолити, поперчити і смажити, поки знизу не з’явиться золотава скоринка. Якщо не любите рідкий жовток, можна перевернути і підсмажити з іншого боку.
5. Швидкий сніданок
Інгредієнти: батон (багет або білий хліб), 3 яйця, 3 столові ложки молока, ковбаса, шинка чи сосиски, базилік, щіпка приправи карі, сіль і перець за смаком.
Рецепт. Збити виделкою яйця з молоком, додати сіль, перець, карі, базилік і ретельно вимішати. Порізати батон і шинку невеличкими шматками і додати в яєчну суміш, все добре вимішати і вилити отриману масу на розігріту сковорідку. Смажити під кришкою до отримання рум’яного кольору. Або викласти у форму і запекти.
6. Запечений багет із сиром
Інгредієнти: несвіжий багет, 200 грамів твердого сиру, 100 грамів масла, 4 зубчики часнику, зелень петрушки і кропу.
Рецепт. Сир потерти на грубій тертці, подрібнити часник і зелень. Все з’єднати з м’яким маслом, ретельно вимішати. В батоні зробити глибокі надрізи, які щедро наповнити сирною сумішшю. Загорнути у фольгу і поставити в духовку. Запікати при температурі 200º протягом 15 хвилин, а потім розкрити фольгу і повернути в духовку ще на 5 хвилин.
7. Грінки з беконом
Інгредієнти: батон, 2-3 яйця, 2 помідори, декілька смужок бекону (або ковбаси), сіль, перець, маслини за бажанням.
Рецепт. Яйця посолити, поперчити і ретельно збити. Порізати батон брусочками, умочити в яйце, обгорнути беконом і викласти на деко. На кожен шматок батона покласти порізані помідори і маслини. Помістити в духовку на 10 хвилин при температурі 180º.
8. Хлібні кнедлики
Інгредієнти: несвіжий батон, 1 яйце, 3 столові ложки молока, 1 цибулина, петрушка, сіль і перець.
Рецепт. Подрібнити батон до невеликих крихт, можна змолоти у блендері. Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотистого кольору. З’єднати подрібнений батон, смажену цибулю, дрібно порізану петрушку, сіль, перець, молоко, яйце і вимішати до однорідного фаршу. Викласти отриману суміш на харчову плівку і сформувати ковбаску, міцно зв’язати по краях. Покласти в каструлю з киплячою водою і варити 20-30 хвилин. До столу подавати, порізавши на шматочки, разом із соусом.
9. Пудинг із батона
Інгредієнти: батон, 4 яйця, півсклянки родзинок, півлітра молока, 50 грамів масла, 3 столові ложки цукру, кориця за смаком.
Рецепт. Порізати батон скибочками завтовшки з палець і викласти у форму для запікання, присипати корицею. Яйця збити з молоком і цукром, додати родзинки і залити отриманою сумішшю порізаний батон. Форму закрити плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин. Дістати і поверх пудингу розкласти пластинки масла. Поставити в розігріту до 180º духовку, запікати до рум’яної скоринки.
А що ви готуєте з підсохлого батона, багета чи то білого хліба? Поділіться в коментарях власними рецептами.
http://jisty.com.ua/
Останні новини Чернігівщини
Поліція Чернігівщини спільно з СБУ затримала групу наркодилерів та ліквідувала лабораторію з виробництва психотропів промислових масштабів 18:24
Поліцейські Чернігівщини спільно з СБУ припинили діяльність потужної нарколабораторії, де наркоділки виготовляли кілограмові партії психотропів для збуту по всій території України.
Чернігівські спортсмени вибороли золото і бронзу на студентському чемпіонаті України з боксу 17:29
З 05 до 10 жовтня у Києві відбувся чемпіонат України з боксу серед студентів на честь воїнів 3-го Армійського Корпусу.
Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за добу 16:52
Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 4 пожежі.
єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 11 чернігівців 16:32
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 13 жовтня затвердив чергові рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.
Чернігівська обласна дитяча лікарня крокує до європейської медичної спільноти 15:51
В рамках Форуму Міжнародного медичного партнерства, який цьогоріч пройшов під гаслом «Від лікаря до лікаря» (International Medical Partnership Forum: From Doctor to Doctor) 9 жовтня у Києві було підписано Меморандум про співпрацю між Чернігівською обласною дитячою лікарнею та Університетською клінікою міста Лілль (Франція).