Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:24:26

Чернігівські школярі провели осінні канікули дуже цікаво й корисно

05.11.2015   12:40Агенцiя

Неймовірно цікаво провели осінні канікули гуртківці Центру туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю.

Група вихованців Центру під керівництвом Владислава Кириченка, Дмитра Житника та Івана Руденка здійснили подорож І ступеню складності по Карпатах (урочище Козьмещик — полонина Скопеско). Під час подорожі був здійснений підйом на найвищу точку України — гору Говерлу (2061 м). Чудова погода та неперевершені краєвиди Українських Карпат надовго запам’ятаються гуртківцям.

Заключним акордом відпочинку чернігівської групи були прогулянки чудовим Львовом.

Незвичайно повчальною виявилась одноденна подорож учнів туристсько-краєзнавчого гуртка (керівник Надія Чучвага) та гуртка пішохідного туризму (керівник Євген Ганжук) в кількості 22-х чоловік, на конеферму в селі Вікторівка Чернігівського району.

Гуртківці дізнались багато цікавого з підготовки спортивних коней до змагань, з тим, як треба за ними доглядати. А також ознайомились з елементами джиготовки (скачка на коні, під час якої вершник виконує гімнастичні і акробатичні вправи, військово-прикладний вид кінного спорту), які показали працівники конеферми.

А найцікавішим було те, що всі учасники подорожі змогли проїхати на конях верхи.

Також цікавим виявився триденний пішохідний похід вихованців гуртка пішохідного туризму (керівник Олена Антипенко) по Чернігівському р-ну Чернігівської області за маршрутом: м. Чернігів - с. Скорінець - с. Ладинка – база відпочинку «Вчитель» (р. Десна) – с. Друцьке – с. Скорінець – м. Чернігів, з радіальним виходом: база «Вчитель» - старуха р. Десни – с. Ладинка – база «Вчитель».

Юні туристи продовжують освоювати базу «Вчитель». Впорядковують територію, облагороджують місця для ночівель в наметових таборах.

Всього пішки юні туристи пройшли 34 км.

А останніми теплими, яскравими жовтневими днями батьківський актив спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов разом з міським Центром туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю провели відкриту особисто-командну Першість школи зі спортивного орієнтування.

Спортивне орієнтування – це молодий вид спорту в Україні, який в єднанні з природою виховує у дитини патріотизм та любов до свого міста, краю та України. Тому не випадково, що місцем проведення змагань стала територія історико-краєзнавчого заповідника «Вал». Змагання проводились серед молодших школярів 4 – 7 класів та їх батьків, в яких взяли участь понад 70 чоловік.

Переможцями в своїх вікових групах стали: Ч, Ж – новачки, відповідно Костянтин Сидоренко та Катерина Гончар; Ч, Ж – 10 - Тарас Слюсаренко та Марія Коваль; Ч, Ж – 12 – Дмитро Шпак, Анастасія Нестерук; серед батьків Валентин Каленіченко та Юлія Рудовська.

Всі учасники змагань отримали солодкі нагороди від батьківського активу, який очолили Оксана Понамаренко та Оксана Зільбович.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини