Смачні салати — ТОП-5
Смачні салати — це традиційні вінегрет, олів'є, грецький салат, оселедець під шубою. Однак вони загальновідомі, звичні і нікого не здивують. Так чим же новеньким пригостити рідних і друзів? Пропонуємо рецепти дуже смачних і простих у приготуванні салатів.
Смачний салат із грибів «Грибна галявина»
Родзинка цього салату в ефектному зовнішньому вигляді, який доповнює його чудовий смак.
Інгредієнти: 1 банка маринованих печериць, 300 г курячого філе, 3 яйця , 3 картоплини, 2 морквини (середнього розміру), 2 маринованих огірки, зелень (кріп, петрушка, цибуля), майонез.
Приготування:
Овочі, куряче філе, яйця відварити і остудити. Філе дрібно нарізати. Все інше (крім грибів) натерти на крупній тертці або нарізати.
Цей салат укладається шарами в миску, починаючи з грибів, а потім перевертається і гриби опиняються зверху. Щоб було легше перевернути — змастіть миску або невелику каструлю олією.
На дно викласти шар цілих грибів ніжками вгору, зверху щільним шаром дрібно нарізану зелень, тонко змастити майонезом.
Наступні шари викласти в довільному порядку, так щоб їхні кольори красиво чергувалися. Кожен шар змастити майонезом, поперчити і додати приправи за смаком.
Залишити в холодильнику, щоб добре просочився.
Перед подаванням накрити миску листям салату і блюдом, а потім перевернути прямо перед гостями.
Смачний салат із овочів «Вітамінка»
Цей ніжний і легкий салат робиться дуже швидко і просто.
Інгредієнти: 1 качан пекінської капусти, 1/2 банки консервованої кукурудзи, 3 варених яйця, 1/3 болгарського перцю, 50 г твердого сиру, оливки, зелень, олія або майонез, соєвий соус (за бажанням), перець (за смаком).
Приготування:
Усі інгредієнти нарізати, додати кукурудзу, натертий на тертці сир. Заправити олією або майонезом.
За бажанням додати соєвий соус, приправи, поперчити, все перемішати.
Смачний салат з риби «Магнолія»
Незвичайне поєднання яблука і риби додає родзинки цьому простому салатові
Інгредієнти: 200 г консервованого лосося, 3 варені картоплини, 1 яблуко, 3 варених яйця, 1 цибулина, майонез.
Приготування:
Рибу розім'яти виделкою, цибулю дрібно нарізати. Яйця, картоплю та яблука натерти на крупній тертці або дрібно нарізати.
Викласти наступними шарами на блюдо: картоплю, цибулю, яблука, лосось, яйце, кожен шар змастити майонезом і поперчити.
Смачний салат із буряка «Мій генерал»
Цей ситний і гостренький салат з мужньою назвою припаде до смаку чоловікам.
Інгредієнти: 200 г відвареного м'яса, 4 варених яйця, 2 варені буряки (середнього розміру), 2 варені морквини (середнього розміру), 100 г твердого сиру, 2 зуб. часнику, майонез.
Приготування:
М'ясо порізати дрібними шматочками, додати подрібнений часник і трохи майонезу, все перемішати.
Решту інгредієнтів натерти на крупній тертці.
Укласти шарами: м'ясо, сир, яйця, моркву, буряк. Кожен шар змастити майонезом.
Салат прикрасити зеленню і поставити в холодильник для просочення.
Смачний салат «Цезар із куркою
Цей салат неймовірно популярний в ресторанах, чому б не приготувати його вдома? У порівнянні з класичним рецептом салату, «Цезар із куркою» виходить більш ситним.
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, 300 г курячого філе, 200 г помідорів чері, 100 г білого хліба, 100 г твердого сиру, 2 варених яйця, 1 ч. л. оливкової олії, сіль, перець (за смаком).
Для соусу: 150 г майонезу, 100 г філе анчоусів, 20 г гірчиці, 20 г каперсів, 20 г тертого сиру пармезан
Приготування:
Зробити часникові крутони — хліб нарізати кубиками розміром 1 сантиметр і помістити на 10 хвилин в духовку, розігріту до 180°С.
Поки крутони будуть підрум'янюватися, потрібно перевернути їх 1—2 рази.
У сковороду помістити подрібнений і розтертий із сіллю часник, додати оливкову олію, поставити на маленький вогонь нагріватися.
Постійно помішуючи, додати крутони. Через 2 хвилини зняти з вогню.
Філе курки промити, нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити, обсмажити до золотистого кольору.
Усі інгредієнти для соусу перемішати у блендері.
Сервірувати салат на плоскому блюді, викладаючи по черзі продукти. Спочатку викласти листя салату, трохи полити соусом.
Потім порізані на 4 частини яйця і курку, щедро полити соусом.
Викласти порізані половинками помідори, сухарики і сир, рясно полити соусом.
Салат потрібно подавати до столу відразу, щоб сухарики не розмокли.
Останні новини Чернігівщини
150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03
Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.
Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54
Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.
У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59
Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.