Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:00:28

Смачні салати — ТОП-5

29.03.2015   14:25Агенцiя

Смачні салати — це традиційні вінегрет, олів'є, грецький салат, оселедець під шубою. Однак вони загальновідомі, звичні і нікого не здивують. Так чим же новеньким пригостити рідних і друзів? Пропонуємо рецепти дуже смачних і простих у приготуванні салатів.

Смачний салат із грибів «Грибна галявина»

Родзинка цього салату в ефектному зовнішньому вигляді, який доповнює його чудовий смак.

Інгредієнти: 1 банка маринованих печериць, 300 г курячого філе, 3 яйця , 3 картоплини, 2 морквини (середнього розміру), 2 маринованих огірки, зелень (кріп, петрушка, цибуля), майонез.



Приготування:

Овочі, куряче філе, яйця відварити і остудити. Філе дрібно нарізати. Все інше (крім грибів) натерти на крупній тертці або нарізати.

Цей салат укладається шарами в миску, починаючи з грибів, а потім перевертається і гриби опиняються зверху. Щоб було легше перевернути — змастіть миску або невелику каструлю олією.

На дно викласти шар цілих грибів ніжками вгору, зверху щільним шаром дрібно нарізану зелень, тонко змастити майонезом.

Наступні шари викласти в довільному порядку, так щоб їхні кольори красиво чергувалися. Кожен шар змастити майонезом, поперчити і додати приправи за смаком.

Залишити в холодильнику, щоб добре просочився.

Перед подаванням накрити миску листям салату і блюдом, а потім перевернути прямо перед гостями.

Смачний салат із овочів «Вітамінка»

Цей ніжний і легкий салат робиться дуже швидко і просто.

Інгредієнти: 1 качан пекінської капусти, 1/2 банки консервованої кукурудзи, 3 варених яйця, 1/3 болгарського перцю, 50 г твердого сиру, оливки, зелень, олія або майонез, соєвий соус (за бажанням), перець (за смаком).



Приготування:

Усі інгредієнти нарізати, додати кукурудзу, натертий на тертці сир. Заправити олією або майонезом.

За бажанням додати соєвий соус, приправи, поперчити, все перемішати.

Смачний салат з риби «Магнолія»

Незвичайне поєднання яблука і риби додає родзинки цьому простому салатові

Інгредієнти: 200 г консервованого лосося, 3 варені картоплини, 1 яблуко, 3 варених яйця, 1 цибулина, майонез.

Приготування:

Рибу розім'яти виделкою, цибулю дрібно нарізати. Яйця, картоплю та яблука натерти на крупній тертці або дрібно нарізати.

Викласти наступними шарами на блюдо: картоплю, цибулю, яблука, лосось, яйце, кожен шар змастити майонезом і поперчити.

Смачний салат із буряка «Мій генерал»

Цей ситний і гостренький салат з мужньою назвою припаде до смаку чоловікам.

Інгредієнти: 200 г відвареного м'яса, 4 варених яйця, 2 варені буряки (середнього розміру), 2 варені морквини (середнього розміру), 100 г твердого сиру, 2 зуб. часнику, майонез.



Приготування:

М'ясо порізати дрібними шматочками, додати подрібнений часник і трохи майонезу, все перемішати.

Решту інгредієнтів натерти на крупній тертці.

Укласти шарами: м'ясо, сир, яйця, моркву, буряк. Кожен шар змастити майонезом.

Салат прикрасити зеленню і поставити в холодильник для просочення.

Смачний салат «Цезар із куркою

Цей салат неймовірно популярний в ресторанах, чому б не приготувати його вдома? У порівнянні з класичним рецептом салату, «Цезар із куркою» виходить більш ситним.

Інгредієнти:
1 пучок листя салату, 300 г курячого філе, 200 г помідорів чері, 100 г білого хліба, 100 г твердого сиру, 2 варених яйця, 1 ч. л. оливкової олії, сіль, перець (за смаком).
Для соусу: 150 г майонезу, 100 г філе анчоусів, 20 г гірчиці, 20 г каперсів, 20 г тертого сиру пармезан

Приготування:

Зробити часникові крутони — хліб нарізати кубиками розміром 1 сантиметр і помістити на 10 хвилин в духовку, розігріту до 180°С.

Поки крутони будуть підрум'янюватися, потрібно перевернути їх 1—2 рази.

У сковороду помістити подрібнений і розтертий із сіллю часник, додати оливкову олію, поставити на маленький вогонь нагріватися.

Постійно помішуючи, додати крутони. Через 2 хвилини зняти з вогню.

Філе курки промити, нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити, обсмажити до золотистого кольору.

Усі інгредієнти для соусу перемішати у блендері.

Сервірувати салат на плоскому блюді, викладаючи по черзі продукти. Спочатку викласти листя салату, трохи полити соусом.

Потім порізані на 4 частини яйця і курку, щедро полити соусом.

Викласти порізані половинками помідори, сухарики і сир, рясно полити соусом.

Салат потрібно подавати до столу відразу, щоб сухарики не розмокли.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини