Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:06:33

14 травня - День фрілансера

14.05.2014   07:34Агенцiя

Щорічно 14 травня відзначається День фрілансера. У цей день у 2005 році була утворена одна з перших російських бірж фрілансерів. Щорічно з ініціативи цієї компанії організовуються святкові заходи, на які запрошуються всі фрілансери, дизайнери, програмісти, менеджери, оптимізатори, копірайтери, всі ті, хто трудиться і творить поза стінами певного офісу.

Фрілансер (freelancer — вільний списоносець, вільний стрілець) — людина, яка не перебуває в штаті якої-небудь компанії, він самостійно вибирає собі замовників і встановлює графік роботи. І хоча в Росії і країнах СНД це явище ще не дуже поширене, однак, з кожним кількість фрілансерів збільшується. Безсумнівно, цьому сприяє доступність інтернету. 

Якщо ще кілька років тому заробіток в інтернеті вважався чимось несерйозним — заняттям для підлітків, які хочуть отримати трохи грошей на кишенькові витрати, то сьогодні дорослі люди — професіонали своєї справи — з гордістю говорять, що фріланс — це стиль життя! Багато журналісти, програмісти, дизайнери, перекладачі та інші фахівці працюють і заробляють, не виходячи з дому.

День фрілансера — це дата, яка допомагає об'єднатися тим, хто заробляє в інтернеті. Безсумнівно, проведення подібних заходів необхідно. На сьогоднішній день зв'язок між фрілансерами підтримується досить слабо. Причиною тому мала кількість семінарів, зустрічей та інших заходів, які допомогли б знайти фрілансерам нових цікавих знайомих з тієї ж середовища.

Але останнім часом розвивається такий стиль роботи, як коворкінг (від англ. Coworking) — спільна оренда офісу, яка дозволяє користуватися оргтехнікою, комунікаціями, а також обмінюватися ідеями і ділитися замовленнями.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини