Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 01:52:48

Як проводять прийом громадян депутати Чернігівської міської ради

22.12.2023   17:02Агенцiя

У межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» представники ГО «Агенція міських ініціатив» презентували результати моніторингу роботи приймалень депутатів Чернігівської міськради.

Згідно з даними моніторингу, головним джерелом інформації про проведення прийому традиційно є офіційний сайт Чернігівської міської ради. Проте дуже часто зустрічалась неактуальна інформація щодо контактів діючих депутатів.  
За результатами проведеного моніторингу щодо здійснення прийому громадян представниками депутатського корпусу Чернігівської міської ради вдалося підтвердити здійснення прийому громадян 69% місцевих обранців.
Щодо 31% депутатів не вдалось підтвердити здійснення особистого прийому. Йдеться про представників фракції «Наш край» Віктор Бистров, Олександр Луценко, представників «Рідний дім»: Василь Білогура, Ірина Должикова, Вікторія Лазаренко, Володимир Коваленко та Дмитро Митрофанов. А також Юрій Тарасовець (фракція «Слуга народу») та колишні представники фракції «ОПЗЖ» (наразі позафракційні): Віктор Сехін та Віталій Голець.
Це депутати, щодо яких на сайті міської ради або взагалі не розміщена контактна інформація про прийом виборців, або розміщена інформація не є актуальною чи застарілою. Тобто з цими депутатами ми не змогли зв’язатись і отримати хоч якусь інформацію щодо здійснення ними прийому виборців.
Четверо депутатів наразі мобілізовані в ЗСУ – Віталій Гриць,  Андрій Дериземля, Віталій Хрустицький та Роман Старіков. А депутат від фракції «Рідний дім» знаходиться закордоном і не здійснює прийом виборців.
У 2023 році 69% місцевих обранців здійснювали прийом громадян у різних форматах, включаючи і особисті зустрічі, і різноманітні онлайн інструменти комунікації з виборцями. 5% представників міської громади у раді використовували лише онлайн прийом. 36% – лише оффлайн прийом, а 28% використовують обидва варіанти.
Прийом громадян – одна з головних функцій депутата та одна з найефективніших форм комунікації з виборцями. Всі депутати Чернігівської міської ради інформують виборців про місце і графік здійснення прийому шляхом розміщення відповідної інформації на офіційному сайті Чернігівської міської ради. Але не вся інформація є повною або актуальною. Відповідно не всі депутати змогли підтвердити здійснення прийому виборців.


Станом на 31 жовтня 2023 року на офіційному сайті Чернігівської міської ради у розділі «Міська рада» – «Депутати міської ради восьмого скликання» частково чи повністю розміщено інформацію про час та місце проведення прийому виборців, контактні відомості громадської приймальні щодо кожного з 39 чинних на той момент депутатів Чернігівської ради. Проте не вся є актуальною.
84% депутатів (33 депутатів з 39 діючих) здійснюють прийом виборців за попередньою домовленістю. І тільки 6 депутатів опублікували на сайті Чернігівської міської ради час прийому виборців.
10% місцевих обранців приймають виборців у приміщенні організації партії, 36% – на робочому місці та 3% у спеціально виділеному міською радою приміщенні для потреб депутатів, 26% – у самостійно організованих приміщеннях для депутатських потреб чи за межами будь-якого приміщення.
В середньому на прийом до депутатів приходять до 10 відвідувачів. Серед найпоширеніших питань, які турбують громадян – матеріальна допомога, благоустрій та житлово-комунальні питання.
«Цього разу до моніторингу прийому виборців ми також долучали й молодь. Всі бажаючі організовано мали можливість відвідати приймальні депутатів та особисто подивитись, як працюють депутати, як виконують свої повноваження і з якими реаліями стикаються.
Цей моніторинг роботи депутатських приймалень є частиною щорічного аналізу роботи місцевих депутатів. Таким чином ми намагаємось з одного боку донести жителям об’єктивну інформацію про роботу депутатського корпусу, а з іншого – підвищити ефективність роботи місцевих депутатів», - зазначила керівниця ГО «Агенція міських ініціатив» Тетяна Романова.
З результатами моніторингу можна ознайомитися тут.
 

 

Громадської організації “Агенція міських ініціатив”

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини