Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 07:45:58

Намагаються перемолоти місцеве самоврядування Чернігова, - в.о. міського голови Олександр Ломако

05.07.2023   17:19Агенцiя

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако четвертого липня під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради прокоментував рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, що стосується міського бюджету.

Суд задовольнив позов Чернігівської міської військової адміністрації — визнав протиправним та скасував рішення Чернігівської міськради №30/VIII-9 від 30.03.2023 "Про внесення змін і доповнень до рішення Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року №24/VIII-38 "Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік" зі змінами та доповненнями.

Ломако зазначив, що розпоряджатися міським бюджетом має  міська рада та обрані чернігівцями депутати, а не одноосібно призначений президентом начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський.

— Ми розуміємо, що є політична доцільність і залежність судової гілки влади від центральної влади. Ми це бачимо не тільки на прикладі Чернігова. З іншого боку, ми чітко розуміємо, що є обрані представники громади, які у законний спосіб публічно приймають рішення щодо змін до бюджету. Ці зміни затверджуються депутатами від різних політичних сил на сесії міської ради, які обрані людьми на виборах. Це їх повноваження, і це представники громади — я хочу наголосити. Призначений з Києва чиновник — керівник військової адміністрації — не є представником громади й не може таким вважатися апріорі. Це представник центральної влади і його бажання одноосібно ухвалювати рішення по бюджету міста можна сприймати як корупцію. Це, я хочу наголосити, не перший випадок, це системна робота, як дробильна машина, яка намагається перемолоти місцеве самоврядування й демократичні норми в нашому місті, — говорить Ломако.

В.о. очільника Чернігова також повідомив, що міська рада подаватиме апеляцію на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, аби зберегти свої повноваження.

— Ми будемо подавати апеляцію на це рішення, щоб воно не набуло законної сили.  Ми будемо намагатися відстоювати своє право. Тому що мета цих дій — забрати в обраної місцевої влади ресурси та повноваження, можливості реалізувати ті завдання, на які нас уповноважили виборці. Цього не буде. Ми будемо відстоювати своє право і право громади приймати рішення щодо того, як спрямовувати ресурси цієї громади, тому що обрані люди, для цього вони й обрані, щоб приймати це рішення. Це базовий принцип місцевого самоврядування, базовий принцип депутатів. Усі прийняті нами рішення спрямовані на конкретне вирішення питань мешканців: покращення стану доріг, зелених зон, забезпечення укриттів усім необхідним, робота громадського транспорту тощо. Це всі питання, які стосуються розвитку громади, — зазначив в.о. міського голови. 

Пресслужба Чернігівської міської ради


Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.