Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:08:14

Посилення контролю, обмежень та протиепідемічних заходів: акцент комісії ТЕБ та НС

04.09.2021   10:00Агенцiя

Зростання випадків захворювання на COVID-19 вимагає термінових дієвих рішень. На цьому наголосив голова ОДА В’ячеслав Чаус під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

- Кількість хворих щоденно збільшується. Дельта-штам Covid впевнено поширюється Чернігівщиною. Зростає динаміка госпіталізацією, а темпи імунізації залишають бажати кращого. Вони вкрай низькі та недостатні, щоб створити колективний імунітет: в області щеплено 31,4% населення, з яких лише 13,4 - другою дозою., - наголосив голова ОДА.
 
Як запобігти поширенню коронавірусної інфекції та обійти нову хвилю COVID-19 вирішували представники всіх профільних установ та організацій області.

Так, за інформацією заступника генерального директора обласного центру МОЗ України Богдана Куліцького, захворюваність на COVID-19 за останні два тижні зросла майже вдвічі. Має місце тенденція до збільшення кількості госпіталізованих. Якщо наразі середній показник за день становить - 38 осіб, то через тиждень він може сягнути 80.

Вирішували на нараді і питання забезпечення військкоматів швидкими тестами до старту призову. Як повідомив військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Гончарук, до лав Збройних Сил України планують призвати 467 юнаків, які без винятку підлягають тестуванню. Тому В’ячеслав Чаус дав невідкладне доручення вирішити це питання, щоб призивна компанія пройшла без порушень і затримок.

Не менш важливим є питання роботи навчальних закладів області та вакцинації освітян. За словами Миколи Конопацького щодня спостерігається зростання кількості вакцинованих. Наразі це 45% освітян, які щеплені першою дозою.

В’ячеслав Чаус наголосив на посиленні роз'яснювальної роботи серед працівників освіти та на великих підприємствах. Адже для них відсоток щеплених не лише додатковий захист, а ще й можливість працювати під час жорсткого карантину.

 - Також наголошую на контролі місць скупчення людей та дотриманні санітарних норм зокрема у приміщеннях, де проводять тренінги, конференції та інші зібрання. Вкотре повторюю:  формула, що здатна врятувати життя: вакцинація -  маска – дистанція, - зазначив очільник ОДА.
 
Також на комісії піднімалося питання забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації в області.

За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрія Павлішена, Чернігівщина увійшла до переліку 8 кращих областей, де за поточний рік не зареєстровано жодних спалахів кишкових інфекцій.

Проте поодинокі випадки все ж траплялися. Це дитячий садок № 2 «ТЕРЕМОК» м. Борзна, де захворіли 4 дитини, Федьківський дитячий садок «ВЕСЕЛКА» Менської міської ради (4 дитини) та  дитячий садок № 74 у Чернігові, де захворіли 3 дитини.

 - Окрім того, актуальною проблемою залишається захворюваність населення на ботулізм. В області зареєстровано 9 випадків захворювання, з яких 3 -  летальні, - зазначив  Юрій Павлішен.

З огляду на таку невтішну статистику В’ячеслав Чаус акцентував на важливості контролю дотримання вимог санітарного законодавства під час організації харчування, медичного забезпечення, за станом об’єктів водопостачання та водовідведення, водопровідної та каналізаційної мереж.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
обласної державної адміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.