Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:51:47

Як допомогти громадам реалізувати заходи із пожежної безпеки

09.07.2021   11:12Агенцiя

У Чернігівській облраді відбулась робоча зустріч голови обласної ради Олени Дмитренко та народного депутата Анатолія Гунька (фракція «Слуги Народу») із головами громад округу №208. До роботи приєднався голова фракції «Слуги Народу» у обласній раді Дмитро Іванов, член фракції Володимир Лукаш.

Як відомо, на даний час у громадах готують освітні заклади до нового навчального року. У школах та дитсадках постійно проводяться обстеження, ревізія опалювальних систем, підтримують у належному стані шляхи евакуації, перевіряється наявність і справність засобів для гасіння пожеж, були тренування за участі рятувальників. Це все, що колектив і громада може зробити власними силами.

За інформацією управління освіти і науки Чернігівської ОДА, щоб виконати увесь комплекс робіт і привести до норм протипожежної безпеки всі заклади освіти (нагадаю – це 472 школи, 445 дитсадків, 13 профтехзакладів) потрібно близько 500 млн грн. Мова не лише про усунення недоліків, які виявила служба ДСНС під час перевірки, а й оснащення системами пожежної сигналізації, захист від блискавок, обробка дерев’яних поверхонь спеціальним розчином, який унеможливлює горіння.

Подібнівимоги і дозакладівохорониздоров’я, культури.
«У одній Менській громаді - 15 приписів на 57 млнгрн! Це - трохи менше за третину бюджету громади. Якщо їх виконати, за що громаді жити? 60% керівників оштрафували - люди не хочуть працювати, бо загнані у кут: у громади грошей не вистачає, а виконувати рішення потрібно!

Суми - непідйомні і для окремих громад, і для області. Не кожна громада має кошти, щоб швидко привести умови у відповідність до визначених норм безпеки: одна пожежна сигналізація може вартувати і 150 тис. грн, і 700 тис. грн, і в окремих випадках 1,5 млн грн. Додайте до цього заміну проводки - вийде кругла сума. Є й інші проблеми: це і відсутність вогнегасників, і необробка засобами вогнезахисту дерев'яних конструкцій, і відсутність належних евакуаційних виходів.

Тому у Чернігівській обласній раді разом із головами громад, головою Чернігівської обласної ради, головою Київської обласної ради погодили, що разом напрацюємо дорожню карту - як вирішити цю проблему. Для цього чекаю пропозицій від громад а також найближчим часом зустрінусь з головами Комітету з питань бюджету і Комітету з питань соціальної політики», - прокоментував Анатолій Гунько.

«Як депутат ще попередньо скликання підтримав програму пожежної безпеки на території області на 2021-2027 роки. Цього року на ці цілі обласні заклади отримають понад 5 млн грн.

Що стосується громад, то тут забезпечити всі вимоги пожежної безпеки за рахунок власних коштів не вийде: це непосильно для бюджету громад. З іншого боку, це життя людей, і пожежна безпека має бути на рівні.
Спільно із народними депутатами та обласною радою напрацьовуватимемо варіанти вирішення питання, у тому числі, на всеукраїнському рівні», - вважає Дмитро Іванов.



Джерело: фейсбук-сторінка обласної організації партії «Слуга Народу» у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.