Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:10:51

У Чернігівській облдержадміністрації продовжуються консультації з громадами

28.01.2020   16:30Агенцiя

На Чернігівщині триває процес створення ОТГ. У Чернігівській ОДА сьогодні, 28 січня, відбуваються консультації з представниками деяких громад щодо перспективного плану формування територій громад області.

Консультації розпочалися із Городнянської, Вихвостівської та Тупичівської ОТГ Городнянського району, а також Новобасанської ОТГ Бобровицького району. Їх проводить заступник голови ОДА Олександр Савченко та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик.

Позиція ОДА – для прийняття виважених рішень почути аргументи всіх ОТГ стосовно конфігурації громад.

При цьому, при обговоренні пропозицій ОТГ будуть враховуватися норми нової постанови КМУ, якою визначені критерії спроможності громад. Головним критерієм залишатиметься фінансова спроможність громад, можливість подальшого розвитку.

Заступники голови ОДА Олександр Савченко та Андрій Подорван, директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик поспілкувалися з представниками Талалаївської ОТГ, а також Бахмацького району.

Відбулася конструктивна розмова, представники громад висловили свої пропозиції стосовно бачення території ОТГ та перспектив розвитку.

Талалаївська селищна громада, яка утворена шляхом об’єднання п’яти рад району у 2017 році, наразі розглядає перспективи доєднання решти рад у межах адміністративного району.

На території Бахмацького району майже за п’ять років реформи децентралізації пройшли шлях об'єднання лише три місцеві ради, утворивши Батуринську ОТГ. Бахмач – єдиний районний центр на Чернігівщині, який до цього часу не спромігся об’єднати навколо себе сусідні місцеві ради.
Читати також: В ОДА тривають консультації з громадами щодо перспективного плану формування територій ОТГ

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини