Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:03:31

Чернігівщина: перший вирок у кримінальній справі щодо виносу бюлетеня

13.06.2019   11:28Агенцiя

Незаконне використання виборчого бюлетеня на чергових виборах президента 31 березня 2019 року для мешканця Чернігова завершилось штрафом в 1700 гривень.

Таке рішення 27 травня виніс Новозаводський районний суд міста Чернігова, який на відкритому засіданні розглянув кримінальне провадження стосовно спроби приховати і винести бюлетень з виборчої дільниці №741074 одномандатного виборчого округу №206.

В тексті вироку, зокрема, зазначено, що 31 березня, приблизно о 18 годині вечора, обвинувачуваний,  «перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, знаходячись в приміщенні виборчої дільниці №741074 одномандатного виборчого округу №206 в м. Чернігів, що розташоване за адресою: провулок Коцюбинського, 4, використовуючи своє право громадянина України на участь у виборах президента України, отримав під підпис у члена дільничної виборчої комісії виборчий бюлетень … зайшов до кабіни для таємного голосування, де, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, керуючись особистими мотивами, діючи умисно з метою приховування виборчого бюлетеня, розірвав його, згорнув та сховав під куртку… та у порушення ст. 76 Закону «Про вибори Президента України», не реалізовуючи своє право вибору, вийшов з приміщення виборчої дільниці, тим самим приховавши вказаний бюлетень.»  На виході з дільниці його затримали працівники поліції.

Обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158-1 КК України. Враховуючи щире каяття правопорушника,  суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області Олена Рогова зауважила:

«Вчинення вказаних дій є кримінальним правопорушенням та підпадає під  ст. 158-1 Кримінального Кодексу України  «Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз».  Передбачене покарання - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Як бачимо, суд призначив  покарання  у мінімальному розмірі. Сподіваємось, цього буде достатньо для попереджання вчинення подібних злочинів у подальшому.»

ОПОРА нагадує, що за час проведення кампанії на виборах президента України поліція Чернігівської області склала 6 адміністративних протоколів щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності, у тому числі два протоколи за зверненням представників Громадянської мережі ОПОРА.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини