Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:52:49

В ОВК № 205 мають замінити весь керівний склад

05.06.2019   13:45Агенцiя

В Чернігівській ОВК №205 голова та її заступниця склали свої повноваження заочно, телефоном.

За спостереженнями довготермінового спостерігача ОПОРИ, наразі в приміщенні Деснянської районної ради Чернігова, де розташовується ОВК № 205, відсутня будь-яка інформація про її роботу, також не встановлені стенди. Голова комісії (Кот Надія Миколаївна, від «БПП «Солідарність») та її заступниця  (Книшова Ніна Миколаївна, від партії "5.10") склали свої повноваження заочно, телефоном. Секретар комісії (Явтушенко Галина Володимирівна, від Ліберальної  партії  України) також не була присутня на засіданні, пояснивши це тим, що вона з Київської області.  Олександр Гашпар, член цієї окружної виборчої комісії, коментуючи ситуацію, наголосив на тому, що за законом 4 червня спливає термін початку належної роботи комісії.

Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області нагадує, що відповідно до ч. 1 ст. 31 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборча комісія є колегіальним органом, а основною формою роботи виборчої комісії є засідання, яке скликається головою комісії, в разі його відсутності - заступником голови, а в разі відсутності голови та його заступника - секретарем комісії.

Загалом на Чернігівщині  розпочали роботу 5 з 6 окружних виборчих комісій, в яких мають працювати 108 представників 24 політичних партій. Найбільша кількість, по 10 членів – за поданням «БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Народного фронту».

ОПОРА проаналізувала досвід роботи керівного складу шести ОВК Чернігівської області. З 18 представників 4 мають досвід роботи в комісіях, серед них Олександр Івашко, Анатолій Заверткін, Олександр Безпалий та Світлана Стригун.  Зокрема, Олександр Івашко та Олександр Безпалий брали участь у місцевих виборах 2015 року від  «Радикальної партії Олега Ляшка»,  тоді ж членом комісії від «Опозиційного блоку» була Світлана Стригун. Анатолі Заверткін у 2014 році на позачергових виборах президента України був членом комісії по 209 округу і головою комісії по 211.

Гендерний склад комісій, в порівнянні з президентськими виборами 2019, суттєвих змін не зазнав: наразі в комісіях 69 (64%  від загалу) жінок і 39 (36%) чоловіків. Тоді цифри співвідносилися як 60% і 40%, проінформувала Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини