Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:46:10

Делегація найбільших дистриб’юторів картопляного крохмалю в Китайській Народній Республіці відвідала Чернігівщину

07.05.2019   09:28Агенцiя

6 травня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та голова постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов зустрілися з членами делегації Китайської Народної Республіки, які цими днями перебувають в Україні.

Основною метою робочого візиту найбільших дистриб'юторів КНР є вивчення можливостей інвестування та експорту картопляного крохмалю на ринки Південно-Східної Азії.

Привітавши гостей Чернігово-Сіверської землі, Валентин Мельничук поінформував про соціально-економічну ситуацію в регіоні, значний потенціал нашого краю та можливості розширення співпраці. За словами керівника, свого часу Чернігівщина була великим виробником картоплі та й зараз в області працює добре знане в нашій державі та за її межами підприємство – науково-виробниче об'єднання «Чернігівеліткартопля», яке серед іншого займається виведенням крахмаловмістних сортів картоплі.

В свою чергу голова делегації найбільших дистриб'юторів картопляного крохмалю в КНР, директор компанії «Hangzhou Wantz Іmport & Export Сo., Ltd» Ренфу Жао (Mr. Renfo Zhao) повідомив, що члени делегації сьогодні вже ознайомилися з роботою одного з найбільших підприємств в Україні по виробництву картопляного крохмалю та крохмалепродуктів – заводом «Вимал».

За словами підприємця, вони готові до взаємовигідної довгострокової cпівпpaцi з місцевими господарствами, що спеціалізуються на вирощуванні картоплі, для яких буде створено ринок збуту і тим самим забезпечено безперебійне постачання сировини. Представники китайської сторони цікавилися особливостями українського законодавства та процедурою інвестування.

Учасники зустрічі висловили впевненість, що озвучені ініціативи можуть стати потужним поштовхом для подальшого розвитку картоплярства, а також зміцнення двосторонніх зв'язків між Україною та КНР.

Під час обговорення перспектив та етапів реалізації інвестиційного проекту перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив на тому, що обласний представницький орган відкритий до діалогу і сприятиме налагодженню двостороннього співробітництва і взаємовигідної співпраці із китайською стороною для втіленню у життя важливих для розвитку Чернігівщини проектів, інформував Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.