Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:23:40

Історія вчить нас – щоб вижити Україна повинна мати сильне військо – Президент на Чернігівщині

13.03.2019   16:24Агенцiя

Під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Чернігівської області Президент Петро Порошенко наголосив на важливості підтримки українського війська як гарантії суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Він підкреслив, що за останні п’ять років вдалося створити сучасну, боєздатну, одну з найкращих армій в Європі.

«І давня, і нова історія вчать нас – щоб вижити Україна повинна мати сильне військо. Армія є не атрибутом, а гарантією державності. Армія є гарантом нашої незалежності, а не папірці меморандумів. Сьогодні ми це чітко знаємо і спираємось на одну з найпотужніших армій Європи», - сказав Президент. При цьому Глава держави підкреслив, що армія не була відроджена, а була створена.

«Кажуть, що ми її відродили. Ні. Ми її створили. Ми з вами. І низький уклін вам за нашу спільну роботу. Вітаю з цим результатом», - наголосив Президент. «Для мене як для Президента і Верховного Головнокомандувача – армія і безпека держави були, є і точно будуть пріоритетом», - додав він.

«Російська агресія ще раз нагадала цю істину, яку державні мужі після здобуття незалежності забули. Ви пам’ятаєте часи коли армія знищувалася і ліквідовувалася, розкрадалася, розпродавалася військова техніка і майно, військові містечка, комплектуючі, запасні частини, знімалися з бойового чергування комплекси протиповітряної оборони. Дійшли до того, що військові шпиталі розпродали ділкам», - сказав Президент. «А на Президента лягла важка відповідальність, коли ми поранених у 2014 році приймали в розгорнутих пересувних шпиталях, в наметах», - додав він.

«Ми у небачено стислий термін не просто відновили, а воскресили армію. Українська армія входить до числа найкращих армій континенту і наші союзники запозичують у нас досвід перемог у гібридній війні», - наголосив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Президент підкреслив, що сила війська зростає щодня – українське військо отримує нову зброю українського виробництва, надходять зразки сучасного озброєння та військової техніки від країн-партнерів України, зокрема турецькі БПЛА, які найближчим часом будуть випробувані українськими військовими.

«Ми підвищуємо забезпечення й зарплату нашого солдата й офіцера. Сьогодні бути військовим – це знову престижно. Тисячі й тисячі юнаків та дівчат пов’язують з армією своє майбутнє». - наголосив Глава держави та привітав воїнів, які були присутні на Раді регіонального розвитку Чернігівщини.

«Армія звільнила дві третини Донбасу, зупинила ворога і міцно тримає оборону на східних рубежах. Ми тепер маємо перед очима реальні гарантії нашої незалежності – вони у наших воїнах, навчених, озброєних, вихованих на традиціях визвольної боротьби. Вони у сучасному озброєнні, якого раніше просто не було. А найголовніша гарантія сили української зброї – всенародна підтримка армії», - підкреслив Президент.

Глава держави подякував чернігівчанам за підтримку частин ЗСУ, які розташовані на Чернігівщині і повертаються сюди після виконання бойових завдань. «Серед них назву героїчну Першу окрему танкову Сіверську бригаду. А ще на Чернігівщині закладається фахова основа Збройних Сил України. Тут у Десні готує  воїнів  для Сухопутних військ 169-й навчальний центр.  Своєю підтримкою Збройних Сил Чернігівщина вносить важливий внесок у зміцнення обороноздатності нашої країни», - сказав Петро Порошенко.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини