Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:34:09

Громади області працюють над перспективними планами

15.12.2018   12:50Агенцiя

У районах Чернігівщини активно проводять засідання Ради регіонального розвитку.

13 грудня, про хід реалізації завдань державної регіональної політики за попередні роки, позитивний досвід та перспективи розвитку територій в умовах децентралізації говорили в Бахмацькому, Бобровицькому, Куликівському та Новгород-Сіверському районах.

За останні три роки Куликівський район примножив свої досягнення в аграрному секторі економіки: рекордні врожаї, залучені інвестиції, освоєні нові площі. Крім того, вдалося реалізувати чимало проектів у галузі освіти, медицини, культури, спорту, житлово-комунального господарства. Ці ніші залишаються пріоритетними в подальшій стратегії розвитку.

Є чим похвалитися і Куликівській ОТГ. За рік роботи у громади з’явилася нова техніка, проведено реконструкцію вуличного освітлення, ремонт доріг, соціальних закладів, благоустрій територій, побудовані водозабірні свердловини тощо.

На Бахмаччині працюватимуть над вдосконаленням надання освітніх та медичних послуг. За останні роки вдалося значно покращити матеріально-технічну базу профільних закладів. Наразі триває реконструкція пологово-гінекологічного відділення Бахмацької центральної районної лікарні на суму майже 4 мільйона гривень (реалізація проекту за кошти ДФРР).

Має свої напрацювання і Батуринська ОТГ: тут ремонтували дороги та відкрили дитячий садочок. Аби привабити молодих фахівців, громада виділяє для них житло. У планах — відкрити пекарню та ковбасний цех.

Акцентують на реформуванні галузі освіти та медицини у Бобровицькому районі. За останні роки реалізовано ряд проектів з капітальних ремонтів та утеплення будівель закладів освіти, їх оснащення навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами, придбано шкільні автобуси тощо.

До речі, Бобровицька центральна районна лікарня має статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», є багаторазовим лауреатом загальнонаціонального проекту «Флагмани сучасної медицини». Нині тут продовжується будівництво перинатального центру на 25 ліжок. Планують відремонтувати терапевтичне відділення та консультативно-діагностичний центр. Думають і над відкриттям відділення паліативної допомоги на 25 ліжок на базі стаціонарного відділення територіального центру у селі Вороньки.

Над залученням інвестицій думають на Новгород-Сіверщині. Тут порівняно з 2016 роком у 2,5 разу зросло виробництво та реалізація промислової продукції, продукції сільського господарства — на 10%, залучених капітальних інвестицій — на 68%.

До Перспективного плану розвитку району першочергово включать об’єкти соціальної сфери, охорони здоров’я та освіти.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини