Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:44:58

Що цікавить людей на зустрічах із Сергієм Березенком

11.10.2018   08:32Агенцiя

Велика актова зала Чернігівського педагогічного університету вщент заповнена людьми. Їх прийшло кілька сотень. Пенсіонери, атовці, соціально незахищені категорії чернігівців, медики, педагоги. І всі як один хочуть поспілкуватися з народним депутатом Сергієм Березенком.

Питань було багато, і всі різноманітні: від обрахунку пенсій чи субсидій до рівня соціального забезпечення окремих людей. Наприклад, один пенсіонер, маючи пенсію в понад три тисячі гривень, цікавився, чи буде вона збільшена ще. На що нардеп емоційно зреагував: «Вашій пенсії і зараз позаздрить половина цього залу». Були й такі запитання, рівень повноважень яких окреслювався виключно компетенцією міської влади, — житлово-комунальне господарство, благоустрій, безпека руху…

Чомусь багато народних обранців уникають великих зустрічей із виборцями. А дарма. Вони завжди проходять жваво, емоційно, із великою кількістю запитань. Мабуть, тільки одиниці нардепів не минають того, що входить у їхні обов’язки, — публічно звітувати перед громадою. Сергій Березенко якраз із тих, хто воліє дотримуватися і букви, і духу закону, тому публічні звіти й розмови з громадою вже давно стали регулярною практикою. Щоразу під час робочих візитів до Чернігова він проводить і особисті прийоми, і зустрічі з чернігівцями. А інколи і те, й інше — в один день. Останнє таке спілкування відбулося у вересні. Ми поцікавилися, що чернігівці очікують від цих зустрічей, що хочуть запитати і, врешті-решт, чому приходять?


Щеплення, доріжки, пенсії

Петру Лебеді на заваді не стали навіть милиці. До актової зали увійшов, кульгаючи і тримаючись за засоби реабілітації, проте його цікавила не медицина. «Я прийшов поспілкуватися з Березенком, бо знаю, що він не ховається від людей, часто приїжджає до Чернігова, — сказав чоловік. — Він чує нас. За це я йому дуже вдячний. Теж хочу дещо в нього запитати, але не по медичній реформі. Дякувати, тут у мене проблем немає».

Пенсіонерка Людмила Коломийченко зізнається: «Мене цікавить щеплення. У мене підростає правнук. У нас бракує якісних препаратів. Пропонують індійські, але я не хочу. Уже два щеплення за графіком виконали, а третє не встигли — дитина захворіла. Тому нам лікарі сказали зробити потім, коли дитина видужає. А потім препарату вже не було. Індійські мають побічні ефекти, тому ми проти. Чи можливо нині дістати інші препарати?»
Анна Карпова, теж пенсіонерка, поділилася: «Я знаю Сергія Березенка як активну людину, він чимало робить і допомагає місту. Реагує на звернення людей. У цілому враження в людей від його роботи непогані. А от щодо мене, то… Цікавить питання житлово-комунальної сфери. Ми — телекомівський будинок. Нині від нас відмовляються. Я не знаю, до кого ми будемо відноситися, хто нас буде обслуговувати? Є й інші проблеми — доріжки. На вулиці 1 Травня до комунального підприємства АТП-2528 ідуть доріжки. І вони наполовину заасфальтовані, а решта — ні».

Враховуючи те, що більшість аудиторії — люди старшого віку, природно, що питання поліпшення пенсійного забезпечення цікавило всіх. Сергій Березенко аргументує: до перерахунку пенсій потрібно підходити зважено — обов’язково враховувати стаж і піднімати не лише мінімальну пенсію, а й усі інші. Саме тому уряд буде переглядати розмір мінімальної зарплати. Із наступного року вона вже становитиме майже 4200 грн.

«Чому так? — говорить нардеп. — Бо від мінімальної зарплати залежить розмір вашої пенсії. Від 4200 гривень відрахування в Пенсійний фонд буде близько тисячі гривень. І це будуть відраховувати всі працівники. І компанії, які їх наймають, будуть за них платити. І ми знаємо, що результатом цього підняття буде чергове підвищення пенсій. Тож треба не помилитися і не підняти так, щоб тим, кому підняли на 1500 гривень, ще додати по 300, 400, 500, а тим, кому підвищили на 140 гривень, додати 140. Цього допустити не можна. Я на кожній зустрічі чую таке обурення і вважаю його правильним. І планую, що в процесі роботи над нинішнім бюджетом поговорю з Прем’єром та нашою фракцією і буду просити їх знайти баланс. Люди ж у нас усі працювали. Це несправедливо, коли ті, хто не працював, отримують пенсію таку ж, як трудівники».


Медична реформа - у розпалі

Окрім цього, говорили й про медичну реформу. Уже з жовтня цього року чернігівські сімейні лікарі, педіатри й терапевти починають отримувати перші «пацієнтські» кошти за надані послуги. Ідеться про суттєве збільшення доходів медиків — у 2–3 рази щонайменше. Також нині триває обговорення запровадження проекту «Поліклініки без черг» у 3-й міській лікарні. Якраз вивчаються можливості для реалізації ідеї, зауважує Сергій Березенко. Ну, а поки там працює фітобар і оновлена спелеокімната (і соляна терапія невдовзі запрацює у три зміни — настільки велика кількість охочих). Фінансування на реконструкцію цих приміщень теж надійшло за ініціативи народного депутата.

Та й це не всі зміни в чернігівській медицині за останні три роки. Оновлені адмінкорпус і реєстратура 1-ї міської лікарні, дезінфекційна камера там же, приймально-діагностичне відділення Чернігівської обласної лікарні. Усі ці проекти стали можливими завдяки єднанню зусиль народного депутата, медиків і місцевої громади. У майбутньому, продовжує Березенко, роботи над медичною галуззю буде ще більше, адже в реформу входитиме і вторинна ланка, у ній теж будуть інші доходи та соціальні гарантії. У підсумку ж від цього виграють, передусім, пацієнти.

 

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини