Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:29:14

Від етапу напрацювання документів - до їх імплементації

27.09.2018   10:04Агенцiя

Чернігівська область є пілотним регіоном проекту FORBIZ, що реалізується в Україні в рамках ініціативи Європейського союзу - EU4Business.

З грудня минулого року область бере участь у Програмі з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва, в рамках якої отримує від FORBIZ відповідну технічну допомогу.

Так, робочою групою при ОДА спільно з експертами FORBIZ підготовлені зміни до Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року та обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки. Документи планується винести на розгляд чергової сесії обласної ради.

25 вересня представники Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації зустрілися з делегацією проекту FORBIZ на чолі з іспанським експертом з питань розвитку інфраструктури Альберто Гомезом, залученим до аналізу діючої інфраструктури підтримки бізнесу в області та напрацювання рекомендацій з її вдосконалення.

Присутні висловили спільну думку, що співпраця з Проектом надає значну підтримку області у процесі впровадження політики підтримки малого і середнього підприємництва.

 – Ми вважаємо, що питання підвищення ефективності діяльності інфраструктури підтримки бізнесу, її оцінки відповідності наявним потребам підприємців у послугах для нашої області є особливо актуальним, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик.

Наразі основними об’єктами інфраструктури підтримки бізнесу в області, які засновані облдержадміністрацією та обласною радою, є Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області.

Учасники зустрічі висловили сподівання, що за підтримки команди FORBIZ буде вдосконалено фокус та контент їх діяльності та в цілому регіональної інфраструктури підтримки бізнесу. Зокрема, назріла необхідність вивчення та впровадження додаткових форм здійснення фінансової підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва. З цього питання допомога проекту FORBIZ також буде дуже корисною.

До слова, з 24 по 27 вересня делегація проекту FORBIZ проводить зустрічі з основними стейкхолдерами та візити до об’єктів інфраструктури підтримки бізнесу в містах Прилуки, Чернігів та Ніжин.

 
З використанням матеріалів Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини