Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:16:52

Вести бізнес у Чернігові – значить платити податки, у тому числі – за землю

10.08.2018   11:33

Одне із головних завдань Управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради – створювати умови для наповнення міського бюджету за рахунок сплати податку на землю та за оренду землі. Звіт про роботу цієї служби заслухали 9 серпня на ранковій нараді у Чернігівській міській раді.

Загалом за 2018 рік за земельними платежами до міського бюджету надійшло 88,8 млн грн. Найбільші платники за землю у Чернігові – ТОВ Фірма «ТехНова», ДТГО «Південно-Західна залізниця», ПАТ «Укрателеком», ПАТ «Чернігівобленерго».

Триває спільна робота з органами фіскальної служби зі стягнення заборгованості, а також збитків за користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів. Цими питаннями займається Комісія з визначення розміру збитків, заподіяних власниками землі та землекористувачами.

Так, за підсумками 2017 року – І половини 2018 року рішеннями виконавчого комітету міської ради затверджено 64 акти на суму 27,2 млн грн.  У 2018 році із цих коштів  вдалося спрямувати до міського бюджету 3,2 млн грн. До кінця року очікується ще 2,2 млн грн, які сплатять  фізичні та юридичні особи без судових процесів.

З іншого боку, в судах на розгляді перебуває 19 справ щодо збитків на суму 7,8  млн грн. По частині боржників триває процедура досудового врегулювання спору, або ж строк сплати визначеної суми збитків ще не настав.

Деякі підприємства навмисно ініціюють судові процеси по оскарженню рішень виконавчого комітету по нарахуванню суми збитків. Позивачами по таких справах є: ПАТ «ЧРМЗ «Жовтневий молот» (1 млн 811 тис грн), ТОВ «Творчий кластер «Ремзавод» (802,6 тис грн), - ТОВ «Відродження старого міста» (566,8 тис грн).

Управління земельних ресурсів тривалий час працювало над відшкодуванням збитків щодо несплати земельного податку по підприємству ПрАТ «Чексіл-автосервіс». Наразі сума збитків обраховується більше як 11 млн грн.

- Ми готові до діалогу з підприємствами, які мають борги. Але коли земельний податок не сплачується з 2014 року – це неприпустимо, - зауважив міський голова Владислав Атрошенко, доручивши готувати позов проти ПрАТ «Чексіл-автосервіс» до суду.

До речі, у Чернігові є суб’єкти господарювання, які використовують земельні ділянки без договорів оренди. Щодо 42 таких випадків готуються відповідні рішення.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.