Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:49:02

Які примусові заходи зараз вживаються до боржників за комунальні послуги?

26.06.2018   12:12Агенцiя

З початку року на примусовому виконанні в територіальних підрозділах ДВС міста Чернігова перебувало близько 5000 виконавчих проваджень про стягнення заборгованості за комунальні платежі. Загальна сума, яку заборгували по місту складала майже 22 млн грн. Тому державними виконавцями вживаються заходи примусового характеру для стягнення відповідної заборгованості. Про це прес-службі Чернігівської міської ради розповів Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк.

Він зазначив, що заходи примусового характеру, які вживаються державними виконавцями, визначені ЗУ «Про виконавче провадження»:
- Першочергово виконавець накладає щомісячне стягнення на кошти боржника ( заробітну плату, пенсію), якщо є така можливість.
- Якщо боржник ніде не працює, або ухиляється, не повідомляючи своє місце роботи (неофіційно працює) - іде перевірка майнового стану. Направляються запити до реєструючих органів з метою виявлення рухомого та нерухомого майна. Після чого державний виконавець накладає арешт на майно. Проводиться опис, оцінка, а потім майно передається на реалізацію. Отримані від його реалізації  кошти скеровуються на рахунки споживачів, - сказав Олег Трейтяк.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області також розповів, що в Україні з 2017 року працює відкритий «Єдиний реєстр боржників» і всі боржники автоматично вносяться до нього:

- З моменту відкриття виконавчого провадження, державний виконавець вносить всі відомості до «Єдиного реєстру боржників». І поки боржник не сплатить всю суму заборгованості він буде перебувати в даному реєстрі. Одночасно застосовується певні обмеження, які передбачені законом. Наприклад, коли громадянин України (боржник) звертається до нотаріуса для здійснення якогось правочину, то нотаріус повинен відмовити боржнику і не пізніше наступного дня повідомити державного виконавця, аби той вжив заходи примусового характеру і наклав арешт на майно боржника, - Олег Трейтяк.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини