Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:35:05

Вище командування особисто відвідало фінальний етап експериментальних тактичних навчань бригади територіальної оборони

25.06.2018   17:12

Голова РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко та Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко на Гончарівському полігоні, що на Чернігівщині особисто відвідали фінальний етап експериментальних тактичних навчань бригади територіальної оборони "Північа фортеця-2018", на яких були присутні також очільники обласних держадміністрацій.

Вони зустрілися з очільниками обласних держадміністацій, розповіли про значення системи територіальної оборони для підвищення обороноздатності України та етапи створення БрТрО в кожній області. Така форма організації і військової підготовки патріотично налаштованого населення дасть можливість сформувати пояс безпеки в Україні та гарантувати мирне життя і захист мирного населення.

Олександр Турчинов, говорячи до бійців бригади тероборони Чернігівщини, зазначив: "На ваших шевронах написано "Захистимо свій дім - захистимо Україну", і це гасло є визначальним для реформованої системи нашої країни". Він відзначив, що Чернігівщина зараз показала майстер-клас іншим областям в плані підготовки і проведення зборів, а також дала приклад справжнього патріотизму - дієвого, рішучого, з міцними кулаками.

Міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що створення в областях бригад тероборони підвищить боєздатність України мінімум вдвічі.

Сергій Попко нагадав, що забезпеченням підрозділів територіальної оборони мають займатися не лише військові, а й місцеві органи влади - зокрема, обладнання складів для зберігання майна бригад, місць для розташування бійців БрТрО на час навчань та виконання задач за призначенням тощо.

Бійці бригади продемонстрували вищому командуванню та очільникам областей рівень своєї підготовки і навченості, якого вони змогли досягти за ці два тижні напружених тренувань. Гості відзначили злагодженість дій підрозділів резервістів, які в режимі реального часу відпрацьовують завдання із прикориття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об'єктів.


Оперативне командування "Північ"‎

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини