Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:13:42

Підсумок позачергової сесії у Прилуках- зарплата медикам й освітянам

26.05.2018   11:09

43 позачергова сесія Прилуцької міської ради відбулася 25 травня.

Головним питанням порядку денного депутати розглянули зміни бюджетних призначень на виплату заробітної плати працівникам медичної та освітньої галузей міста.

Як відомо, державна субвенція з оплати праці вторинної ланки медицини удвічі менша від необхідної (дефіцит близько 31 млн грн). З цією проблемою місто стикається протягом багатьох років, а саме з 2004-го, коли розмір субвенції став нараховуватися в залежності від співвідношення кількості жителів міста до медичних працівників. Спираючись на розрахунок, визначений формулою, у місті необхідно скоротити близько п'ятисот медиків.

Крім цього загальної суми субвенції для виплати заробітної плати в міському бюджеті немає, вона надається рівними частинами щомісячно, а це значить, що дефіцит коштів проявляється не за півроку, а з початком кожного нового місяця.

Подібна ситуація склалася й в освіті. На потреби галузі для виплати заробітних плат непедагогічним працівникам бракує субвенції в розмірі 11 млн 700 тис. грн. А все тому, що під час розрахунку, державою не було враховано поділу класів на підгрупи та оплату праці вчителів, які навчають дітей в індивідуальному порядку.

З питанням нестачі коштів на утримання цих галузей міський голова та спеціалісти ради неодноразово зверталися до найвищих органів влади. Та вагому підтримку представники Прилук на даний час відчувають саме від народних та обласних депутатів. Сприяє перегляду формули обчислення субвенцій й Асоціація міст України.

Після короткотривалих обговорень й констатації факту, що утримувати медичну галузь, хоч і має держава, але за прилучан відповідальна саме місцева вертикаль влади, депутати проголосували за безкомпромісний для медиків й освітян проект рішення. Рішення про зміни бюджетних призначень депутатський корпус прийняв у кількості 18 осіб, адже на сесію прибуло всього 19 із 34 обранців. Таким чином за рахунок перевиконання міського бюджету на зарплату освітян за травень виділили 1 млн грн, а медиків — 2 млн 240 тис. грн.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини