Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:48:11

Стан боротьби з онкологічними захворюваннями, здійснення соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, розглянуто профільною комісією облради

22.02.2018   09:45Агенцiя

21 лютого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, яке провів її голова Микола Дейкун.

У засіданні взяли участь члени профільної комісії – Сергій Пивовар, Людмила Ромака, Олег Калиняк, Олександр Карета та Сергій Нужняк.

Комісією розглянуто стан виконання Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2017-2021 роки за підсумками минулого року. Інформуючи з цього питання, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» Валерій Зуб повідомив, що торік на виконання заходів Програми планувалося залучити всього 17800 тис. грн, у тому числі за рахунок коштів обласного бюджету 16900 тис. грн, коштів з інших джерел – 900 тис. грн. За кошти місцевого бюджету та власних надходжень придбано медичного обладнання на суму 27405 тис. грн. На будівництво приміщень для лінійного прискорювача використано 16097,5 тис. грн з місцевого бюджету. Для лікування онкохворих за бюджетні кошти придбано медикаментів на суму 4811 тис. грн.

У минулому році в поліклінічному відділенні обласного онкологічного диспансеру прийнято 109019 хворих, що майже на 4 відсотки більше, ніж у 2016 році. В амбулаторних умовах виконано 4269 операцій (2016 році - 4566). У денному стаціонарі проліковано 2437 хворих, що на 13,5 відсотків більше, ніж у попередньому році.

Всього в області у 2017 році зареєстровано 4056 первинних захворювань на злоякісні новоутворення, що на 154 випадки більше, ніж у 2016 році. Показник захворюваності становить 395,8 на 100 тис. населення, це на 5,1 відсоток вище показника 2016 року.

Із станом виконання Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та бійців-добровольців у Чернігівській області на 2017-2018 роки присутніх ознайомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Тимощенко. За її словами, з початку проведення антитерористичної операції в області здійснюється робота щодо всебічного соціального супроводу та ефективного вирішення проблемних питань учасників АТО, бійців-добровольців, членів їх сімей та членів сімей загиблих військовослужбовців. Торік матеріальну допомогу отримали 149 членів сімей загиблих учасників АТО щомісяця по 250 грн на загальну суму 298 тис. грн за списками громадської організації «Єдина родина Чернігівщини». Санаторно-курортне лікування пройшли усі бажаючі. Оздоровлено 309 осіб, що перебували на обліку, із яких 288 осіб – за кошти державного бюджету та 21 особу – за рахунок місцевого бюджету м. Прилуки.

Для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації в місцевих органах соціального захисту населення перебувало на обліку 33 особи із числа учасників АТО, з яких 22 – повністю забезпечені необхідними засобами реабілітації, 5 – частково, для решти осіб засоби реабілітації знаходяться в процесі виготовлення відповідними підприємствами, які були обрані безпосередньо учасниками АТО.

У рамках дії Програми було передбачено проведення виплати одноразової матеріальної допомоги бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України у складі добровольчих формувань, та не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та інших, утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів. На це було заплановано видатки у сумі 90 тис. грн, з яких використано 70 тис. грн для виплат 14 особам по 5 тис. грн кожному за рішенням відповідної комісії, створеної при обласній раді.

В контексті ознайомлення із станом виконання зазначеної Програми депутати розглянули звернення голови обласної регіональної парторганізації Політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» щодо виплати одноразової матеріальної допомоги бійцям –добровольцям у 2018 році.

В результаті члени постійної комісії рекомендували обласній державній адміністрації внести на розгляд сесії обласної ради проект рішення «Про внесення змін до Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та бійців-добровольців у Чернігівській області на 2017-2018 роки» в частині виплати одноразової матеріальної допомоги у поточному році бійцям-добровольцям та при внесенні змін до обласного бюджету на нинішній рік передбачити кошти для виплати цієї одноразової матеріальної допомоги.

Крім того, учасники засідання ознайомилися із низкою звернень громадських організацій чорнобильців, голови правління Чернігівської обласної організації УТОС, жителів Любецької територіальної громади, а також резолюціями круглих столів у Комітетах Верховної Ради України на тему: «Шляхи зменшення дитячої смертності», «Актуальні проблеми медичного забезпечення учасників АТО» та Резолюцію круглого столу «Стан та перспективи фінансування і транспортування первинної амбулаторної та стаціонарної меддопомоги, швидкої та невідкладної меддопомоги, забезпечення хворих компонентами і препаратами крові на Чернігівщині» тощо.

Розглянувши Звернення депутатів Миколаївської обласної ради до Верховної Ради України, обласних рад щодо підтримки проекту Закону України «Про запровадження загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування в Україні» та Сумської обласної ради до керівних органів держави щодо негайного скасування змін в системі роботи екстренної медичної допомоги, постійна комісія не підтримала внесення цих питань на розгляд сесії обласної ради.

За результатами розгляду питань порядку денного депутати профільної комісії прийняли відповідні рекомендації.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.