Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:42:19

Депутати постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин розглянули низку профільних питань

07.02.2018   09:16Агенцiя

6 лютого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, яке провів її очільник Віктор Кияновський.

У роботі комісії взяли участь депутати обласної ради – Микола Мисник, Сергій Чубовський, Іван Якуб, Сергій Баришовець, Микола Каленюк, Анатолій Мірошниченко та Василь Нестерук, начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька, директор КП «Надра Чернігівщини» Володимир Чечетов та інші запрошені.

Відповідно до порядку денного депутати розглянули питання щодо регулювання та розчистки русел річок і водойм, Звернення до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту №7403, про клопотання комунальних закладів обласної ради щодо надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами та інші профільні питання.

Розпочали депутати засідання постійної комісії з розгляду листа обласної державної адміністрації до обласної ради щодо регулювання та розчистки русел річок і водойм.

Віктор Кияновський нагадав присутнім, що до представницького органу у січні поточного року звернувся голова облдержадміністрації Валерій Куліч щодо необхідності вирішення проблеми розчистки та регулювання русел річок, поліпшення екологічного стану водних об'єктів в області.

За даними моніторингу, проведеного водогосподарськими організаціями області загальна довжина розмивних берегів річок в межах області складає біля 130 км. Потребують першочергового кріплення 30 км берегів, із них 12,5 км в межах сільських населених пунктів.

Рішенням грудневої сесії обласної ради від 7 грудня 2017 року «Про внесення змін до Регіональної цільової програми розвитку водного господарства Чернігівської області на період до 2020 року» визначено Порядок проведення робіт з розчистки русел та дна водойм в рамках виконання заходів Програми розвитку водного господарства Чернігівської області на період до 2021 року.

Обговоривши дане питання, депутати дійшли висновку підтримати звернення голови обласної державної адміністрації та, зокрема, підтримати комунальне підприємство обласної ради «Надра Чернігівщини» як майбутнього головного виконавця і підрядника проведення робіт з розчистки русел річок і водойм.

Наступним на засіданні розглядалося Звернення до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, голів депутатських фракцій (груп) у Верховній Раді України, народних депутатів України щодо підтримки законопроекту №7403.

Голова постійної комісії зазначив, що 7 грудня 2017 року Верховною Радою України було прийнято проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу», внаслідок чого запроваджується скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку: з 1 вересня 2018 року – для соєвих бобів і з 1 січня 2020 року – для насіння свиріпи або ріпаку. Невідшкодування ПДВ при експорті олійних культур спричинить падіння закупівельних цін і призведе лише до росту доходів олігархів - власників переробних підприємств за рахунок збитків аграріїв-виробників.

Задля виправлення цієї ситуації у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України № 7403 «Про внесення змін до Податкового кодексу України».

Вказаним проектом пропонується виключити з Податкового кодексу України положення щодо невідшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку.

У результаті депутати підтримали Звернення щодо прийняття законопроекту №7403 та вирішили направити відповідного листа від постійної комісії обласної ради до Верховної Ради України.

Далі члени комісії розглянули низку клопотань комунальних закладів обласної ради щодо вирішення земельних питань, відповідні проекти рішень з яких будуть винесені на чергову сесію представницького органу. Зокрема, вони стосувалися клопотання комунального підприємства «Чернігівський обласний молодіжний театр» Чернігівської обласної ради про надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі, клопотання обласного комунального концертно-видовищного підприємства «Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки, клопотання комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» щодо погодження технічної документації із землеустрою стосовно поділу земельної ділянки площею 5,0224 га та інші.

Наступні два звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод ділянки Бахмацького – 1 родовища, що знаходиться в Бахмацькому районі комунальному підприємству «Бахмач-водсервіс» та дослідно-промислової розробки питних підземних вод водозабору КП «Козелецьводоканал» (свердловини №№2(1/2902), 3(20/1), 4(2003/37)), що знаходиться в Козелецькому районі також знайшли підтримку у депутатів постійної комісії.

Народні обранці також розглянули звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради. Зокрема, це рішення від 22 грудня 2017 року «Про звернення Івано-Франківської обласної ради щодо захисту інтересів українських виробників сільськогосподарської продукції» та «Про звернення обласної ради щодо врегулювання на законодавчому рівні можливості справляння до обласного бюджету плати за землі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». В одному з них Верховній Раді України пропонується прийняти законопроект №7403 від 14 грудня 2017 року, який скасовує прийняті 7 грудня минулого року зміни до Податкового кодексу України в частині ліквідації експортного відшкодування ПДВ виробникам сої, ріпаку та соняшнику.

Окрім того, депутати обговорили звернення Деснянської селищної ради Козелецького району Чернігівської області щодо намірів об'єднаної громади створити комунальний заклад регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» на базі існуючого об'єкту природно-заповідного фонду. У результаті дискусії вирішили рекомендувати Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації опрацювати питання подальшого функціонування регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», із врахуванням пропозицій Деснянської селищної ради щодо зміни підпорядкування та внести відповідний проект рішення на чергове пленарне засідання обласної ради.

Члени комісії також заслухали лист-звернення, підписаний керівниками об'єднаних територіальних громад Бобровицького району, щодо роботи відділень поштового зв'язку у сільській місцевості. Адже склалася ситуація можливої заміни звичних нам відділень поштового зв'язку пересувними, що викликало невдоволення у жителів громад. Тому було вирішено рекомендувати профільній комісії підготувати Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо недопущення закриття відділень поштового зв'язку, залучити до обговорення керівника філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» та винести дане питання на чергове пленарне засідання обласної ради.

Разом з тим, депутати постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин розглянули низку інших профільних питань.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини