Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:09:13

Ірина Геращенко: 12 питань про реінтеграцію Донбасу. Продовження

12.10.2017   22:14Агенцiя

Народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у мережі Фейсбук прокоментувала питання ререінтеграції Донбасу.

Перші дві частини

12 питань про реінтеграцію Донбасу

Ірина Геращенко: 12 питань про реінтеграцію Донбасу. Продовження

9. Чому Москва схвально сприйняла голосування по Закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО?

Я бачила протилежне. Москва і її посіпаки істерять щодо законопроекту, який визнає РФ країною-агресором.
А щодо пролонгації Закону про особливості самоврядування, то були крізь зуби заяви Москви і її маріонеток, що, мовляв, Київ прийняв цей закон під тиском і всеодно не збирається виконувати. Це скорше розчарування, що їх план зняти санкції нашими руками провалився! А от наші європейські і американські партнери привітали нашу мудрість.

10. Які новели, закладені в іншому законопроекті "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", є найпринциповішими?

Цей законопроект прийнято лише у першому читанні і буде допрацьований до другого, в тому числі, враховуючи альтернативні законопроекти. Ключове - визнання РФ країною - агресором.
Чому саме зараз? Бо кілька років тому навіть наші найближчі союзники закликали до стриманості. Сьогодні час інший і всім вже все зрозуміло про РФ. А прийняття цього закону допоможе нам бити по РФ в міжнародних судах і в діалозі по миротворчій місії, де апріорі не може бути жодного громадянина країни- агресора.

11. Чому в законі розділені питання Криму і Донбасу?

Ми однаково боремося за повернення Донбасу та Криму, але навіть в міжнародному праві ситуація визначається різною термінологією: Крим - анексований, на Донбасі повзуча анексія і росіяни відмовляються визнати там свою присутність. Методологія повернення цих територій також буде різною.

12. Чому за цей законопроект не голосували Батьківщина, Опоблок, Самопоміч?


- Питання до них. Але воно риторичне …
P.S. Серед сотень дзвінків в ці дні один був особливо важливим для мене - від Володимира Павловича Горбуліна. Підтримав. Сказав, що найважче, це мати позицію і її публічно відстоювати в океані популізму. Але так правильно, бо так потрібно Країні.

Iryna Gerashchenko.

  PR

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.