Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:47:37

Ірина Геращенко: 12 питань про реінтеграцію Донбасу. Продовження

11.10.2017   10:37Агенцiя

Народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у мережі Фейсбук прокоментувала питання ререінтеграції Донбасу.

Початок тут: 12 питань про реінтеграцію Донбасу

5.Навіщо голосували за закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО?
Цей закон проголосували у вересні 2014, а не в жовтні 2017! А «Самопоміч», УКРОП і інші блокувальники трибуни голосували за цей закон, за зміни до нього у березні 2015! Тобто, тоді це була не зрада?
Що ж трапилося за ці роки, якщо ЖОДЕН з апокаліптичних прогнозів не реалізувався? А нічого, окрім того, що «Самопоміч» вийшла з коаліції та не шкодує сил і нервів не на боротьбу за Україну, а на боротьбу з владою.
Ключове: ані після вересня 2014, ані після березня 2015 цей проголосований закон так і не вступив в силу. По Донбасу ходить не народна міліція, якою лякають виборців радикали, а росіяни і місцеві орки, озброєні російським воєнторгом. Так ми будемо народною міліцією лякати, чи виганяти орків?
Наголошую - прийнятий в 2014 році закон не може вступити в силу до виконання з боку РФ безпекового блоку. І зараз ми голосували можливість застосування, якщо протягом року зміниться безпекова ситуація. Це голосування дало беззаперечний козир вимагати продовження санкцій проти РФ.
6. В законі "Про особливості місцевого самоврядуваня в ОРДЛО" закладені норми про народну міліцію, свої суди. Це легітимізація бойовиків?
Документ, що приймався в критичні для України дні, був важким і компромісним. Путін прагнув закласти в той закон можливість "ріспублік" визначати наш зовнішній вектор, в тому числі заблокувати наш шлях до ЄС і НАТО, угоду про Асоціацію і безвіз.
Ми все це відбили. Ніякий окремий регіон України не буде визначати зовнішню політику всієї держави.
Закон "Про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО" не має жодних норм, що блокують наш зовнішньополітичний шлях. Саме це була мета Путіна. А щодо легітимізації бойовиків, то їх офіційно не визнав навіть сам Путін, тим більше світ.
Щодо амністії - нам доведеться пробачити тих, кому Кремль задурив голову... Це буде важко, але такий шлях пройшли всі повоєнні країни. Ми ж пробачили після 45-го німців, бо не всі серед них були фашистами. Ми не можемо в кожному жителі Донбасу бачити ворога. Але всі причетні до вбивств і тероризму, до катувань та гвалтувань – сидітимуть. Ці злочини не потрапляють під амністію і є злочинами проти людяності, які не мають термінів давності.
7. Чому саме зараз голосували за пролонгацію Закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО?
Тому що термін ухваленого Закону "Про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО" завершується у жовтні 2017-го. Кремль вже розпочав свою брехливу кампанію, що, мовляв, Україна виходить з Мінських угод, то знімайте санкції. В ЄС є чимало лобістів, які підтримують зняття санкцій з РФ. Гра Кремля була: зняти з себе європейські санкції українськими руками. Не вийшло.
8. Чому Опоблок підтримав голосування за Закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО?
Питання до них. Опоблок дав лише 9 голосів з 40 членів фракції, тобто, менше 25% їх депутатів. Опоблок бореться за голоси Сходу і завжди публічно підтримує Мінські домовленості як такі, шо ведуть до врегулювання. Всі соціологічні опитування показують, що для українців питання миру є ключовим, і на Сході Мінські угоди підтримують. Тому для Опоблоку це голосування є логічним.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини