Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:53:07

Максим Микитась в окрузі - саджали дерева, говорили про наболіле і вирішення проблем

20.04.2017   15:03Агенцiя

Одразу після Великодніх вихідних народний депутат Максим Микитась приїхав у свій округ.

19 квітня 2017 року він зустрівся з виборцями Гончарівського, Ріпок та Добрянки. Говорили про ремонти шкіл, доріг, озеленення, благоустрій та вирішення питань забезпечення життєдіяльності населених пунктів.

У Гончарівському Максим Микитась взяв участь у святкуванні Дня села, а також відкритті першого в селищі пам’ятника Тарасові Шевченку. Місцеві жителі кажуть, що мріяли про такий пам’ятник багато років. Його встановили на місці, де раніше був постамент із Леніним.

Нова бронзова скульптура обійшлася громаді у 18 тисяч грн. Відкривали її під шевченківські рядки пісні «Реве та стогне Дніпр широкий». Максим Микитась разом із керівниками селища та Чернігівської райради висадили чотири вічнозелені деревця навколо постаменту.
Зусиллями команди Максима Микитася в місцевому парку з’явилися понад 3000 саджанців квітів та кущів.

У Ріпках Максим Микитась завітав місцевої гімназії імені Софії Русової. Будівля зводилася поетапно — у 1930-х та 1950-х роках. Однак дах скрізь старий, дірявий, стеля протрухлявіла і в потьоках. Та оновлення покрівлі — «задоволення» не по кишені селищному бюджету. За попередніми оцінками, ремонт даху та заміна покриття на металочерепицю коштує 1,5 млн грн. Максим Микитась вважає, що економити на дітях не варто: «Директор та адміністрація відгородилися від неремонтованої частини. Але ж школа потребує розвитку! Не буває так, що тут розруха, а там діти розвиваються. Школа може бути лише єдиним організмом. Тому в першу чергу ми знайшли 1,5 млн грн на дах. Він буде відновлений повністю. Потім плануємо продовжити ремонт — зробити стелі, підлоги, вікна. Я перед собою поставив задачу зробити гімназію повністю робочою».

У Добрянці переймаються зовнішнім виглядом селища. Тут потрібно відновити одну з центральних вулиць. Близько півкілометра дорожнього покриття потребує капітального ремонту, оновлення зовнішнього освітлення, велосипедних доріжок та нових парканів. Бюджет такої краси теж немалий — 1,8 млн грн. Допомогти у вирішенні питання взявся Максим Микитась. За його сприяння вже з травня в Добрянці розпочнуться ремонтні роботи.



Народний депутат обіцяв допомогти і з будівництвом нової станції водозабезпечення, що зніме напругу з постачанням води в оселі жителів селища.

Насамкінець візиту Максим Микитась заявив, що зосередить свою увагу на вирішенні проблем жителів цих населених пунктів спільно з місцевим керівництвом.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини