Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:14:56

Вперше у Чернігові місцевим підприємцям компенсують витрати на виставкову діяльність

14.04.2017   10:28Агенцiя

На 25-28 квітня планується участь чернігівської делегації у бізнес-місії до міста Познань (Польща) «Бізнес з Польщею: розвиток виробничої кооперації».

У програмі перебування зустріч делегації Чернігівщини з головою Великопольського воєводства, президентом польської Торгово-промислової палати та іншими офіційними особами міста. Крім того, у рамках заходу відбудеться Українсько-польський бізнес-форум та День, присвячений Україні та Чернігівщині, що передбачає презентацію Чернігова, Ніжина та всього Чернігівського регіону, а також діяльності Чернігівської Торгово-промислової палати та підприємств-учасників форуму.

У складі делегації 10 чернігівських підприємств: ТОА «Атілос», ПрАТ «ТЕра», ТОВ «Вебпродакшн», ТОВ «ВТП Облагропостач», ФОП Цвір А.Д., ТОВ «ДП «Завод «Рапид», ТОВ «Вудворк Дизайн», КП «Чернігівводоканал» міської ради, ДП «ТК «Стиль» та ДП «Бета-сервіс». Цей перелік підприємств погоджений консультативною радою підприємців при Чернігівському міському голові. Два працюючих у Чернігові підприємства з польськими інвестиціями – це ТОВ «ТФ Кабель Україна» та ТОВ «Пласт-Бокс Україна», - теж візьмуть участь у цьому бізнес-форумі. Вони на основі свого досвіду  зможуть розповісти польському бізнесу про перспективи та можливості роботи в Україні.

Фінансування участі чернігівських підприємців у бізнес-місії до міста Познань частково компенсується з міського бюджету. Це передбачено міською Програмою підтримки малого та середнього підприємництвау м. Чернігові на 2017-2020 роки, розробленою управлінням економічного розвитку міста міської ради спільно з представниками громадських об’єднань.

Програма прийнята порівняно недавно, наприкінці минулого року, і це буде перший досвід виконання цього її пункту. Як вже повідомлялося раніше, можливість такого виду підтримки підприємництва в місті, як компенсація частини витрат на участь у виставково-ярмаркових заходах, у тому числі за кордоном, внесена до нової редакції міської програми підтримки підприємництва вперше і це зроблено на прохання самих підприємців. Компенсуватися можуть до 30% таких витрат, але на суму не більше 50 тис. грн і лиш раз на рік.

Серед інших новацій програми підтримки підприємництва в Чернігові – конкурс старт-апів серед молоді, видання інвесткаталогу, проведення періодичних телевізійних оглядів для популяризації нових зразків продукції місцевих виробників тощо.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає бізнес-форум у Польщі перспективним для бізнесу Чернігова:
- Цей масштабний захід проводиться нашими друзями і партнерами. На цій виставці є можливість представити досягнення чернігівських виробників. Я вважаю, що Польща є нашим провідником у Європі. Виставкова діяльність ефективна, тому чернігівські підприємства повинні більше брати участь у подібних форумах та виставках, - сказав він на щопонеділковій нараді цього тижня.

Владислав Атрошенко також візьме участь у цьому бізнес-форумі.


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини