Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:15:48

Завдяки допомозі міста міграційна служба в Чернігові тепер має кращі умови та працює швидше

11.04.2017   08:06

Незабаром у Чернігові планується відкриття першого в Україні Паспортного центру при Управлінні Державної міграційної служби України.

Про це повідомила начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець 10 квітня на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міста.

За її словами, створення такого Центру дозволить збільшити надходження до міського бюджету за рахунок збільшення кількості відвідувачів і покращення якості обслуговування. Центр буде знаходитися в нинішньому приміщенні довідково-адресного бюро. Воно ж буде переведене в інші кімнати, які вже відремонтовані.

Будівля за адресою вул. Шевченка, 51-а, в якому розташоване Управління ДМС, належить громаді міста Чернігова. І в 2016 році з міського бюджету виділялися кошти на її ремонт у сумі  958,2 тис грн. На нараді йшлося про те, що в цьому випадку кошти використані ефективно. Адже зросла якість роботи служби, а вкладені кошти вже повернулися місту.

Виконані будівлі роботи (відремонтована покрівля та здійснена заміна пошкоджених вікон) дозволили перемістити бек-офіс на верхній поверх і збільшити площу фронт-офісу. Тепер на першому поверсі встановлені додаткові автоматизовані робочі місця, завдяки яким загальна кількість наданих послуг зросла, а термін розгляду заяв від громадян скоротився. Ксенія Лук’янець повідомила, що наразі встановлено п’ять додаткових робочих місць для оформлення паспортних документів, а до цього їх на місто було всього вісім.

- Звичайно, значне зростання надходжень пов’язане зі збільшенням розмірів держмита. Але поліпшення умов надання адміністративних послуг теж веде до збільшення кількості людей, що їх отримують, отже й до збільшення бюджетних надходжень, - сказала начальник УДМС. - За І квартал 2017 року, у порівнянні з минулим роком, бюджетні надходження збільшилися на 30%. Вже зараз можна спрогнозувати орієнтовне збільшення річних показників як мінімум на 35%.

Чернігівський міський голова погодився з тим, що в даному випадку витрати міста були ефективними:

- Місто відремонтувало своє приміщення, яке належить громаді. Ми спрямували видатки для того, щоб зберегти її майно, і при цьому протягом першого кварталу надходження до міського бюджету склали не менше, ніж було затрачено на ремонт цієї будівлі, - підкреслив він.

Владислав Атрошенкоповідомив, що ті невеликі видатки, які ще потрібні для завершення робіт, у міському бюджеті вже закладені.

Начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області подякувала міській раді за потрібну та дієву допомогу.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.