Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:20:49

Звіт про результати роботи спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міськради за друге півріччя 2016 року

30.03.2017   09:08

Рішенням від 3 липня 2013 року № 193 зі змінами та доповненнями «Про створення спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради» була утворена спостережна комісія. До складу комісії увійшли представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади.

Персональний склад комісії підібрано таким чином, щоб вона була спроможна вирішувати усі питання, які визначені Постановою Кабінету Міністрів України, серед яких:

– організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі та осіб звільнених від відбування покарання;

– сприяння органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створенні належних умов для їх тримання, залучення до цієї діяльності громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян;

– організації виховної роботи з особами, умовно–достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання;

– надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

На сьогоднішній день члени комісії мають достатній досвід з питань захисту прав та законних інтересів засуджених та звільнених осіб, а також працівників виправних установ.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально–виконавчим кодексом України, Законами України "Про місцеве самоврядування", "Про місцеві державні адміністрації", "Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк", іншими нормативно–правовими актами України.

Діяльність спостережної комісії за звітний період проводилася відповідно до Плану роботи комісії. План роботи комісії розроблявся у вересні 2016 року і був затверджений на першому засіданні спостережної комісії, в цілому він був виконаний. Організаційною формою роботи спостережної комісії були засідання.

За звітний період у приміщенні Чернігівської міської ради було проведено 4 засідання. Рішення приймалися колегіально, відкритим голосуванням членів спостережної комісії, всі вони оформлені постановами.

На засіданнях спостережної комісії у другій половині 2016 року розглянуто 7 справ та прийняті відповідні рішення за ними.

За цей період Члени спостережної комісії проводили особистий прийом засуджених, розглядали їх звернення, приймали відповідні рішення, надавали правову допомогу та консультації з різних питань. За друге півріччя 2016 року прийнято на особистому прийомі 21 засуджений, направлено біля 30 запитів у різні інстанції. Проводилась перевірка та контроль за громадянами, які перебувають на умовно-достроковому звільненні.

Постійно надавалась інша необхідна допомога особам, звільненим з місць позбавлення волі: в оформленні паспорта громадянина України, у працевлаштуванні, одягом та харчуванням. Також проводилась робота щодо профілактики поширення ВІЛ та підтримки ВІЛ-позитивних осіб, які перебувають в пенітенціарних установах міста. Крім того, їм регулярно надавались різні послуги: інформаційні, соціально економічні, соціально педагогічні, психологічні, юридичні.

Відповідно до плану роботи комісії організовані та проведені заходи: День святого Миколая, День захисту прав людини, День знань. Також проводились концерти, вікторини, благодійні заходи.


За інформацією відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини