Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:09:12

Підсумки 23 сесії Прилуцької міськради

25.02.2017   11:35

24 лютого відбулося пленарне засідання 23 сесії Прилуцької міської ради, під час якого було розглянуто 23 питання.

Першою слухалали доповідь начальника Прилуцького міськвідділу поліції Руслана Крахмільця про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території міста Прилуки за підсумками 2016 року. Очільник міськвідділу поліції зупинився на загальній характеристиці криміногенної обстановки в місті та питаннях охорони громадського порядку. Він наголосив на тому, що показники майже по всіх напрямках роботи правоохоронців зросли в порівнянні з минулорічними. Також Руслан Крахмілець акцентував увагу присутніх на проблемах поліції, серед яких найголовніша — низька укомплектованість відділу кадрами, що призводить до недостатньо швидкого реагування на виклики та рідку частоту чергувань у мікрорайонах міста.

Узявши до відома доповідь посадовця та його аргументи у відповідь на озвучені запитання, депутатський корпус ухвалив відповідне рішення, у якому прописали конкретні рекомендації, на що необхідно звернути увагу при забезпеченні законності, боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території міста. Депутати звернули увагу на недопрацювання правоохоронців у таких напрямках як порушення правил дорожнього руху водіями легкових та важковагових автомобілів, а також запобігання хуліганству та вандалізму в темний час доби.

Наступним проект рішення «Про затвердження проектів громадського бюджету» представив заступник міського голови Олександр Сивенко. Хоч перелік переможців затверджувався у відповідності до Положення конкурсу, порядок їхнього обрання викликав чимало запитань у депутатів. А саме, порядок затвердження проектів, що претендують на реалізацію у 2017 році, більше залежить від коштів, передбачених на фінансування громадського бюджету вцілому, ніж від голосів, відданих мешканцями міста. Деякі обранці пропонували додати частину коштів, яких не вистачає на реалізацію основної шестірки переможців «глядацьких симпатій» (3 великих і 3 малих проекти), а не перескакувати із дороговартісного виграшного на меншовартісні програшні проекти заради дотримання меж передбаченої суми. Через розбіжність у поглядах, було вирішено відправити проект рішення на доопрацювання.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш доповідала за проектом рішення Про затвердження списку учасників бойових дій, які мають пільги відповідно до міської Програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, сім’ям воїнів загиблих (померлих) в Афганістані та під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору – членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016 – 2018 роки». За цим проектом рішення до переліку городян-учасників АТО додалося іще сім імен й тепер ми маємо 350 героїв, які здійснювали службу на сході України.

Також за планом порядку денного було прийнято рішення Про Доповнення до плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік. Чотири підприємці, які здійснюють перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування звернулися до міської ради з проханням переглянути тариф на здійснення перевезень. Міська рада не має права не відреагувати на звернення, тому було вирішено внести на розгляд сесії відповідний регуляторний акт, що дозволить детально вивчити доцільність підвищення чи зниження ціни на проїзд в майбутньому.

Під час засідання депутати озвучили низку питань, внесених поза порядком денним, які на часі турбують прилучан: ремонт асфальтного покриття та ситуація із забезпеченням ліками пільгової категорії населення. Передбачених у нашому бюджеті видатків на фінансування пільгових рецептів поки що вистачає, крім того, уряд вже виділив кошти для відшкодування вартості ліків для пільгових категорій громадян. Але постала інша проблема — відсутність деяких препаратів на лавах державних аптек. Депутат Микола Рожко озвучив ініціативу Артема Рожка щодо звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров'я з вимогою надати чітку відповідь чому і як довго це відбуватиметься й не допустити загрози життям сотень жителів міста і всієї країни.

Ремонт асфальтного покриття, яке має гарантійний термін експлуатації не примусить довго чекати. Спеціалісти міської ради вже почали досліджувати ситуацію й установлювати місця руйнації відремонтованих у минулому році ділянок доріг. Збитки з причини не якісного виконання дорожнього покриття з настанням весни за контрактом усуне виконавець послуги. Та більша частина ям з'явилася на місці не відремонтованого, а старого покриття, яке доведеться «залатувати» за кошт міського бюджету.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини