Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:32:55

Постійна комісія з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин розглянула низку важливих питань

09.02.2017   08:10Агенцiя

8 лютого в обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, яке провів її очільник Віктор Кияновський.

У роботі комісії взяли участь депутати обласної ради – Микола Мисник, Сергій Баришовець, Микола Калинюк, Олександр Демченко, Василь Нестерук та Іван Якуб, директор Департаменту житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Юрій Євтушенко, директор ТОВ «СИММЕД» Олена Грицик, директор Любецького психоневрологічного інтернату Олександр Солохненко та інші.

Першим у порядку денному депутати розглянули питання про звернення Львівського міського голови Андрія Садового до голови обласної ради Ігоря Вдовенка щодо надання допомоги у захороненні частини твердих побутових відходів із м. Львова на території Чернігівської області.

Голова постійної комісії Віктор Кияновський нагадав присутнім, що в травні минулого року на Львівському міському полігоні ТПВ у с.Великі Грибовичі відбулася трагедія, внаслідок якої загинули люди. За рішенням суду захоронення на полігоні припинені. Інформація стосовно переміщення сміття зі Львова по території України щодня пересічні громадяни отримують із засобів масової інформації.

За словами головуючого, вирішенням проблеми видалення ТПВ зі Львова займалися різні владні інституції, зокрема, на початку 2017 року Львів з робочою поїздкою відвідав Прем'єр-Міністр України Володимир Гройсман, який пообіцяв вирішити питання з відведенням земельної ділянки для розміщення полігону ТПВ в одному із районів Львівської області.

Таким чином, через відсутність можливостей у наявних в області полігонів твердих побутових відходів депутати відмовили у прийнятті сміття зі Львова.

Наступними обговорювалися три звернення Держгеонадр України стосовно використання природних ресурсів на території області. Перше з них - про клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод водозаборів «Червонокозача», «Червона Гребля», «Прогрес», «Військова частина 2750», «Круча», що знаходяться в м.Ніжин Чернігівської області комунального підприємства «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

На сьогодні водопостачання м.Ніжин здійснює КП «НУКВГ», водозабір якого складається з 17 експлуатаційних свердловин, що розташовані на 5 водозабірних ділянках на території Ніжинської міської ради.

Використовуються питні підземні води бучацького водоносного горизонту і водоносного горизонту нижньокрейдових відкладів. Експлуатаційні запаси питних підземних вод по водоносному горизонту нижньокрейдових відкладів не затверджувалися. Відповідно до кодексу України про надра, КП «НУКВГ», необхідно отримати спеціальний дозвіл на користування надрами питних підземних вод). Таким чином у результаті обговорення депутати підтримали внесення на розгляд пленарного засідання обласної ради зазначений проект рішення.

Інші два питання «Про клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою створення геологічних територій та об'єктів, що мають важливе наукове, культурне, санітарно-оздоровче значення (наукові полігони, геологічні заповідники, заказники, пам'ятки природи, лікувальні, оздоровчі заклади тощо) об'єкт вивчення: нафта, газ природний Ведильцівської площі, що знаходиться в Чернігівському районі Чернігівської області ТОВ «НАДРА ЕНЕРГІЯ» та «Про клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі дослідно-промислової розробки родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) газу природного, конденсату, нафти Варвинсько-Східно-Озерянської площі, що знаходяться в Срібнянському, Прилуцькому та Варвинському районах Чернігівської області публічному акціонерному товариству «Укргазвидобування» не знайшли підтримки у членів постійної комісії.

Далі народні обранці перейшли до обговорення трьох питань регулювання земельних відносин. Серед них: про надання товариству з обмеженою відповідальністю лікувально-профілактичному закладу «СІММЕД» згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, про надання комунальному підприємству «Ліки України» Чернігівської обласної ради згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Івана Мазепи, 55 у м. Чернігові та про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування на території Мохначівської сільської ради Ріпкинського району Любецькому психоневрологічному інтернату.

У ході дискусії члени постійної комісії рекомендували внести проекти рішення з порушених питань на пленарне засідання обласної ради.

Разом з тим депутати розглянули та вирішили прийняти до відома рішення Івано-Франківської обласної ради «Про звернення обласної ради щодо відхилення законопроекту №4010а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис).


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини