Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:24:00

Житлово-комунальна галузь потребує законодавчих змін

04.02.2017   13:40Агенцiя

Питання виконання пріоритетних заходів з розвитку житлово-комунального господарства області у 2017 році розглянули учасники наради, яку провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко 3 лютого.

У заході взяли участь директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Наталія Хоцянівська, директор Департаменту ЖКГ ОДА Юрій Євтушенко, керівники підприємств житлово-комунального господарства області.

З результатами роботи житлово-комунального господарства Чернігівщини у 2016 році та основними напрямками розвитку галузі цьогоріч присутніх ознайомив Юрій Євтушенко.

– Завдяки злагодженій співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та керівників підприємств житлово-комунальної сфери на сьогодні всі системи газо-, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення області працюють стабільно в штатному режимі, – зазначив він.

Наталія Хоцянівська поінформувала учасників наради про напрацьовану Мінрегіоном низку нормативно-правових актів, реалізація яких сприятиме покращанню ведення фінансово-господарської діяльності підприємств системи життєзабезпечення.

– На 2017 рік у державному бюджеті передбачено 5 мільярдів гривень для відшкодування підприємствам житлово-комунальної галузі різниці у тарифах, у тому числі Чернігівській області – 52 мільйони гривень, – повідомила вона.

Також представниця Мінрегіону зазначила, що 10 січня цього року підписано Галузеву угоду між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки. Документом врегульовані питання оплати праці на підприємствах ЖКГ у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати.

Крім того, присутні керівники підприємств систем життєзабезпечення області висловили свої зауваження та пропозиції щодо діючих у цій сфері норм законодавства.

Зокрема, мова йшла про вдосконалення механізму нарахування плати за послуги з централізованого опалення населенню в разі відсутності засобів обліку теплової енергії. Учасники зустрічі розглянули тему використання державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Окрім цього, були обговорені зміни формату нарахування та фінансування пільг і субсидій, відшкодування з державного бюджету різниці у тарифах на послуги тепло-, водопостачання і водовідведення.

Підбиваючи підсумки дискусії, Сергій Сергієнко зазначив:

– Я сподіваюсь, що наша співпраця з Мінрегіоном і надалі буде мати позитивний вплив на стабілізацію та розвиток житлово-комунальної сфери Чернігівщини.

Заступник голови облдержадміністрації доручив Департаменту ЖКГ ОДА опрацювати спільно з підприємствами галузі наявні проблемні питання та підготувати пропозиції профільному Міністерству щодо внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

– Стабільний розвиток та належне функціонування систем життєзабезпечення населених пунктів області, насамперед, залежить від законодавчих змін, а вони наразі відбуваються швидкими темпами. Дуже важливим є те, як ці зміни будуть сприйняті та реалізовані на місцевому рівні. Зі свого боку облдержадміністрація завжди готова надавати підприємствам галузі як методичну, так і практичну допомогу у вирішенні проблемних питань, що виникають у процесі їх виробничої діяльності, – наголосив Сергій Сергієнко.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.