Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:05:12

Чернігівщина — Аргентина: на часі нова сторінка економічних відносин

22.12.2016   08:09Агенцiя

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич сьогодні зустрівся з Консулом Посольства Аргентинської Республіки в Україні Аріелем Максом Санчесом Ромеро, аби обговорити можливу співпрацю.

В нараді також взяли участь представники структурних підрозділів ОДА та експерти торгово-економічного та політичного відділів Посольства.

На разі зовнішня торгівля Чернігівщини з Аргентиною має незначні обсяги: цього року сіверяни поставляли аргентинським партнерам виробниче обладнання, а минулоріч — з-за океану до нас надходили жири та олії, органічні хімічні сполуки.

Однак, за переконанням посадовців, міжрегіональна торгівля має істотні резерви.

Зокрема обидві сторони зацікавленні як в експорті, так і в імпорті продукції харчової промисловості та сільського господарства.

— Економіка Чернігівщини має промислово-аграрну структуру. Майже половину валової доданої вартості формують промисловість та сільське господарство, — резюмував Леонід Сахневич.— Нам є що запропонувати новим ринкам.

Цікавить Аргентину і можливість реалізовувати спільні з Чернігівщиною проекти в галузі освіти, науки, туризму, культурних надбань.

— Аргентина має потужну українську діаспору, яка свого часу допомогла у розбудові країни. Українці, хоча й інтегрувалися у суспільство іншої держави, однак зберегли свою самобутність. Варто зауважити, що співпраця між нашими країнами в останні кілька років значно посилилася. Про це свідчить визнання Аргентиною українських дипломів про вищу освіту та розгляд держави як стратегічного партнера у багатьох галузях економіки, — наголосив Аріель Макс Санчес Ромеро.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини