Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:30:43

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 14-ї сесії міської ради 7 скликання

20.12.2016   08:03

19 грудня, на засіданні погоджувальної ради розглянуто перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд чотирнадцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання, яка відбудеться 29 грудня 2016 року.

На розгляд депутатів пропонується 25 питань, підготовлених структурними підрозділами міської ради. Про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на початку засідання.

Під час розгляду порядку денного увага депутатів була звернена на питання щодо синхронізації терміну дії договору оренди цілісного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» та договорів субкредитування про використання позики, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Міський голова у своєму коментарі, зазначив, що це питання не може бути знятим з порядку денного, оскільки це дуже важливе питання для всього міста. Він висловив сподівання, що на цьому засіданні депутати зможуть обговорити це питання й прийняти рішення.

На розгляд сесії вноситься також питання затвердження заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. На цю посаду запропоновано кандидатуру голови Новозаводської районної у місті Чернігові ради Олександра Атрощенка. На засіданні він коротко розповів про перші кроки, які він зробить після затвердження його на посаді заступника міського голови. За його словами, найпершим кроком буде обстеження всіх споруд міста.

Міський голова, в свою чергу, сказав, що це дуже фаховий, грамотний керівник, який може приймати зважені рішення на користь громади.

Крім того, секретар міської ради Віктор Бистров висловив готовність винести на це пленарне засідання питання щодо надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. За його словами, наразі ще не визначено механізм розподілу земельних ділянок. Кожна ветеранська організація повинна надати список претендентів, які будуть ще перевірятись. «Якщо до 29 грудня комісія погодить механізм розподілу та списки претендентів, то питання виноситиметься на розгляд депутатів», - підкреслив Віктор Бистров.

Він також зазначив, що на розгляд сесії пропонується затвердження Стратегій розвитку міста й розвитку туризму та промоції міста, які майже рік розроблялися, питання про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна, а також зміни до бюджету міста.

Всі питання порядку денного будуть обговорюватись депутатами на засіданнях постійних комісій, які пройдуть протягом цього тижня. Пленарне засідання 14-ї сесії міської ради 7 скликання відбудеться 29 грудня о 10 годині в залі засідань міської ради (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7). З відповідним розпорядженням міського голови можна ознайомитись на офіційному веб-порталі міської ради в розділі "Нормативні документи".

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.