Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:58:57

Депутатський тиждень: більшості чернігівських нардепів (або їхнім помічникам) немає чого сказати...

13.12.2016   13:18Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розповсюджуємо безкоштовно.

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206), Анатолій Євлахов (ВО №207), Олександр Черненко та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 19 грудня до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 12 по 18 грудня.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.


Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок-вівторок, 5-6 грудня

Робоча поїздка до міста Ессен (Німеччина) на запрошення колег з провідної партії Бундестагу відвідати з’їзд ХДС, на якому відбулися вибори голови партії.
Обговорили сьогодення та перспективи розвитку українсько-німецьких відносин з депутатами та представниками найвпливовішої політичної сили Німеччини ХДС. Одне з ключових питань – отримання для України безвізового режиму з ЄС.
Канцлера Ангелу Меркель у дев’яте переобрали головою партії ХДС, яка найактивніше підтримує українців у нашому проєвропейському прагненні. Німеччина є ключовою країною Європи і важливим нашим партнером. Підтримка німецьких політиків України є добре відчутною.

Середа, 7 грудня

Відвідав Чернігів, де відбулася історична подія – у день святої великомучениці Катерини Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив новий іконостас Катерининської церкви, побудованої чернігівськими козаками 300 років тому.
Перший триярусний іконостас древнього храму було втрачено під час пожежі 1897 року. І з того часу, протягом майже 120 років, його навіть не намагалися відновити. Але рік тому ми поставили перед собою амбітну мету - якнайшвидше відновлення історичної православної пам’ятки, яка є козацьким символом і візитівкою Чернігова. Окрема подяка меценату Андрію Мацолі, адже ми розуміли, що бюджетних грошей ні у держави, ні у міста на реставрацію церкви немає. Велику роботу було проведено з архівами, щоб відтворити максимально автентичний вигляд початкового дерев’яного іконостасу.
Хочу подякувати рівненським різьбярам за створення унікального витвору мистецтва, а окремо, народному художнику Віталію Бугринцю, який розробив проект іконостасу. До речі, п'ять його іконостасів прикрашають Києво-Печерську лавру.

Взяв участь у засіданні парламентського комітету з питань охорони здоров’я, де обговорювався законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» (реєстрац. №2309а-Д), який передбачає фінансову автономізацію державних медичних закладів. З нього, фактично, починається медична реформа, яка, у разі не прийняття цього законопроекту до кінця 2016 року, загальмується на невизначений час. Але через відсутність кворуму на засіданні комітету, не змогли прийняти остаточного рішення.

Четвер, 8 грудня

Участь у засіданні парламентського комітету з питань охорони здоров’я.
Вдруге, через відсутність кворуму на засіданні комітету, не змогли прийняти остаточного рішення по надзвичайно важливому і вкрай необхідному законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» (реєстрац. №2309а-Д. Це найважливіший законопроект за два роки роботи комітету.
Наслідки неприйняття законопроекту:
•    старт медичної реформи відкладається на невизначений час;
•    державна медична субвенція і далі витрачатиметься на обігрів стін і ліжкомісць лікарень;
•    медичні заклади не зможуть перейти на іншу систему фінансування, яка б дозволила підвищити зарплати лікарям та направляти закомульовані  кошти на закупівлю нового медичного обладнання і т.д.;
•    буде неможливим впровадження системи медичного страхування.
Головне – ми не дамо лікарям механізмів і стимулів для покращення якості медичних послуг нашим громадянам.

П’ятниця, 9 грудня

Участь у засіданні парламентського комітету з питань охорони здоров’я.
Законопроект №2309а-Д підтримано комітетом у другому читанні та в цілому.



Валерій Давиденко - ВО №208

Підсумки обласного конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських підбили 9 грудня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.  Традиційно нагороди отримують і народні депутати. Цьогоріч обласна влада подякувала Валерію Давиденку, за його добрі справи в області.  Для нього це була приємна несподіванка, адже добрі справи робляться не за для винагороди.

Верховною Радою України на минулому пленарному тижні ухвалено низку законопроектів, положення яких враховують пропозиції напрацьовані робочою групою, яка  створена при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин та здійснювала підготовку змін і доповнень з питань державної підтримки та оподаткування підприємств агропромислового комплексу.

Зокрема, згідно з пропозиціями робочої групи, учасником якої є народний депутат України Давиденко В.М., при розгляді проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)» (реєстр. № 5131) у першому читані, у вівторок 6 грудня поточного року схвалено норму, яка встановлює мінімальний річний обсяг державної підтримки аграрного сектору. Передбачено «установити, що у 2017-2021 роках щорічний обсяг коштів Державного бюджету України, які спрямовуються на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників, становить не менше 1 відсотка випуску продукції у сільському господарстві. При цьому, 20 відсотків такої підтримки використовується сільськогосподарськими товаровиробниками для закупівлі у вітчизняних виробників сільськогосподарської техніки та обладнання (2017 рік – 10 відсотків, 2018 рік – 15 відсотків)».

Кошти, які будуть передбачені у Державному бюджеті України на 2017 рік, відповідно до вищезазначеної норми Бюджетного кодексу, пропонується першочергово спрямовувати на підтримку галузі тваринництва, овочівництва та садівництва, шляхом виплати сільгоспвиробникам дотацій.



Олександр Кодола - ВО №209

Багато уваги цього тижня народний депутат Олександр Кодола присвятив роботі з виборцями в окрузі, а також законотворчій діяльності під час пленарних засідань Верховної Ради.
Зокрема у понеділок 5 грудня народний депутат відвідав село Іржавець, де зустрівся з місцевими жителями і презентував громаді села новий дитячий майданчик, встановлений в рамках його програми підтримки дітей в окрузі. Це один із 37 дитячих та спортивних майданчиків, які зараз встановлюються в усіх містах та районах виборчого округу.
Також у Носівці народний депутат провів зустріч із представниками сфери культури та освітянами району    , зустріч відбулася у районному будинку культури. Народний депутат прозвітував про свою діяльність та використання коштів на соціально-економічний розвиток округу із свого депутатського фонду. Та поділився планами на наступний рік, а також вислухав пропозиції носів чан, щодо подальшої підтримки сфери культури та освіту у Носівці та районі.   Приємним доповненням до зустрічі стало вручення працівникам будинку культури електронного роялю, вартістю близько 100 тисяч гривень, закупленого в рамках підтримки закладів культури.
Протягом тижня народний депутат не пропустив жодного пленарного засідання ВРУ. Брав активну участь у голосуваннях з усіх актуальних питань законотворення. Взяв участь у засіданні Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.
Закінчився робочий тиждень депутата 9 грудня візитом до с. Мрин Носівського району, де він зустрівся із місцевою громадою і особисто проінспектував, як триває заміна вікон на металопластикові у місцевому дитячому садку, як готують  ділянку під встановлення дитячого майданчика, як було відремонтовано центральну вулицю села, всі ці проекти реалізуються за рахунок коштів із депутатського фонду. Всі об'єкти в процесі реалізації, але вже є серйозні претензії до якості ремонту дороги.  Цього приводу народний депутат планує звернутися до правоохоронних органів. Також депутат обговорив із місцевими жителями перспективи розвитку територіальної громади с. Мрин, де 11 грудня мали відбутися вибори голови громади і депутатського корпусу.
А ввечері цього дня народний депутат відвідав ювілей школи №12 в Ніжині, якій цього року виповнилося 110 років. Нардеп привітав педагогів учнів та їх батьків із ювілеєм школи, вручив святковий подарунок - музичний центр, а також  грамоти та подяки кращим педагогам.
Крім того протягом тижня народний депутат взяв участь у низці телепередач на телеканалах Еспресо, 112, NewsOne, телеканалі Рада.


 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини