Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:38:23

Вибір перевізників на маршрути громадського автотранспорту розпочався: відкрили конверти претендентів

13.12.2016   09:08

У Чернігівській міській раді в присутності журналістів та членів конкурсного комітету відкрили конверти з документами фірм, що претендують на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами.

Спеціальний комітет для проведення цього конкурсу утворений розпорядженням Чернігівського міського голови від 9 грудня.

Очолює комітет заступник міського голови Олександр Ломако.

На відкритті першого засідання комітету він відзначив, що є нейтральною незаангажованою людиною, яку важко звинуватити у зв’язках з кимось із перевізників.

Поставлене ним перед конкурсним комітетом головне завдання – провести цей конкурс максимально чесно, відкрито і прозоро.

    -         Наша задача №1 – максимально прозорий і відкритий процес, щоб ніхто не звинувачував ні міську раду, ні представників громадськості чи профільних підрозділів, які входять у цю комісію, в тому що той чи інший перевізник виграв цей конкурс нечесно. І друга наша задача – вже після цього чітко контролювати виконання договорів. Щоб якщо вже перевізник узяв на себе зобов’язання міняти на нові, умовно кажучи, по три машини на маршруті в рік, а протягом двох років замінити всі – щоб він їх чітко виконував. І те ж стосується зобов’язань по наявності GPS в автобусах, по перевезенню пільговиків та іншому, - сказав він.

Згідно графіку роботи конкурсного комітету, з 13 по 20 грудня ним мають бути перевірені бази, транспортні засоби, документи кожного учасника. На думку Олександра Ломака, в цей тиждень можуть також робитися виїзди на місце знаходження транспорту конкурсантів та публічна демонстрація цього транспорту, для чого будуть запрошуватися ЗМІ.

А 23 грудня відбудеться вже другий етап конкурсу, який полягатиме в підрахунку балів за чіткою системою, прописаною згідно вимог відповідної Постанови Кабінету міністрів України.

У результаті проведення цього конкурсу, який передбачає новий вибір перевізників для обслуговування всіх автобусних маршрутів Чернігова і укладення з ними договорів на нових умовах, місто очікує поступового оновлення перевізниками транспортних засобів. Також будуть передбачені більш жорсткі умови дотримання графіків руху та ряд інших додаткових вимог.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини