Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:11:50

Леонід Сахневич: необхідно пришвидшити освоєння державних коштів

09.11.2016   08:13Агенцiя

На реалізацію інфраструктурних проектів цього року область отримала з державного бюджету 206 мільйонів гривень, аби реконструювати чи капітально відремонтувати понад 300 об’єктів – шкіл, дитячих садків, лікарень, закладів культури та спорту, об’єктів житлово-комунального господарства.

Як же тривають ремонтні та будівельні роботи, звітували керівники райдержадміністрацій та міст обласного значення на селекторній нараді, яку провів сьогодні, 8 листопада, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Головна вимога керівництва ОДА – якнайшвидше освоїти державні кошти на місцях. Адже залишається вже небагато часу до кінця року, проте наразі використано лише 27% від запланованого. До того ж, зекономлені кошти, у тому числі завдяки закупівлі товарів та послуг через систему Prozorro, треба буде встигнути спрямувати на інші об’єкти, щоб використати кошти для області в повному обсязі. А їх перенаправлення – досить довготривалий процес, пов'язаний з погодженням Кабінету Міністрів України.

- Минулого року не вдалося у повній мірі використати всі кошти, залишок область повернула до держбюджету. Цього року не можна допустити подібної ситуації, – наголосив Леонід Сахневич.

Керівники районів та міст доповіли, який стан справ по кожному об’єкту, які перспективи освоєння коштів. У Леоніда Сахневича виникло до них багато конкретних запитань. Ряд вимог висловив перший заступник голови і до управління капітального будівництва ОДА.

Леонід Сахневич систематично особисто вивчає стан справ по об’єктах. Тож пообіцяв продовжити перевірки і надалі. Орієнтовно на кінець місяця він запланував наступну селекторну нараду. Завдання для місцевих керівників та управління капітального будівництва – до цього часу забезпечити максимальне виконання запланованих робіт, а також обов’язково визначитися із залишками коштів, щоб встигнути використати їх у грудні цього року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини