Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:26:43

Місцева демократія: як це має працювати

15.10.2016   10:27Агенцiя

Круглий стіл «Взаємодія місцевої влади, територіальної громади, інституцій громадянського суспільства для зміцнення демократії», який відбувся 12 жовтня в обласній бібліотеці ім. В.Г. Короленка, став однією з місцевих подій Європейського тижня місцевої демократії.

Захід зібрав представників влади, лідерів громадських організацій та ініціативну молодь Чернігова – всіх, хто має активну громадську позицію щодо розвитку місцевого самоврядування.

Виступаючі акцентували увагу на важливості тісної партнерської взаємодії між органами влади та представниками громадськості.

Заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Оксана Сердюк зауважила щодо переваг та повноважень об’єднаних територіальних громад. До речі, на Чернігівщині минулого року процес об’єднання пройшли 19 місцевих рад, утворивши 5 об’єднаних територіальних громад. Цьогоріч стали на шлях добровільного об’єднання ще 14 територіальних громад. А ще дві громади наразі завершують процедуру об’єднання.

Зацікавленість присутніх викликав виступ кандидата історичних наук, директора центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимира Бойка. На прикладі баварського міста Кемптена він розповів про успішні європейські практики, які можуть бути прикладом та орієнтиром для розвитку місцевого самоврядування в Україні.

Презентація громадського консультанта громадської мережі «ОПОРА» Наталії Висіканець «Співпраця громадськості та депутатів – ознака демократії» продемонструвала, як громадяни можуть оцінити прозорість та відкритість роботи народних депутатів.

Виступаючі говорили також про використання міжнародних стандартів участі громадянина у справах органів місцевого самоврядування на прикладі Чернігова.

Свою позицію щодо громадської активності молоді для розбудови місцевої демократії висловили представники технологічного університету та чернігівської школи № 1.

Волонтер Корпусу Миру Кайл Колд з Америки у своїй промові акцентував, що для розвитку громадянського суспільства необхідні саме громадяни, а не просто мешканці міста чи селища.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.