Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:41:52

Виділення земельних ділянок учасникам АТО міста Прилуки

10.10.2016   13:38Агенцiя

7 жовтня у приміщенні агротехнічного коледжу відбулася зустріч міського голови Прилук Ольги Попенко та керівників відповідних підрозділів міської ради з учасниками АТО стосовно питання виділення земельних ділянок для даної категорії громадян.

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

Станом на 7 жовтня було зареєстровано 318 прилучан-учасників антитерористичної операції, з яких 259 подали заяви на отримання земельних ділянок.

Зважаючи на складну специфіку питання виділення земель комунальної власності, зібрання відвідали лиш близько сотні претендентів на даний вид пільги.

Куратором зустрічі став голова громадської організації «Учасники антитерористичної операції «ЩИТ» Павло Красноок. Перед початком спільного обговорення Ольга Попенко подякувала присутнім за терпіння та мужність, з якою вони чекали оформлення всіх необхідних документів для початку процесу видачі першої хвилі земельних угідь.

Після виступу міського голови начальник управління містобудування та архітектури міської ради Віктор Тесленко довів до відома присутніх інформацію, що відповідними підрозділами міської ради розроблено детальні плани трьох земельних масивів, які готові для видачі пільговикам та знаходяться за адресами: вул. Валентика (в/м №17), вул. Перемоги (273 квартал) та вул. Густинська (Заудаївський мікрорайон).

У ході обговорень на голосування було винесено два питання: перше — чи доречно розпочинати розподіл земель, якщо вивчених на даному етапі недостатньо для кожного, хто подав заяву й невідома кількість городян, які подадуть заявки після повернення шостої мобілізаційної хвилі та друге — виділяти по десять чи по вісім соток землі, що не суперечить законодавству, адже ним указано, не більше 0,10 гектара?

Земель по вулиці Перемоги вистачить на 52 ділянки по 10 соток або на 61 ділянку по 8. По вулулиці Валентика — на 67 ділянок по 10 соток або 86 ділянок по 8 соток. Ділянки по вулиці Густинській через якість ґрунту було вирішено видавати лише по 10 соток, їх там розміщуватиметься 34. Таким чином по 10 соток землі по Перемоги та Валентика мають змогу отримати 119 пільговиків, а по 8 соток — 147.

З перевагою у голосах, 62 «за» початок виділення земель по 8 соток, 24 — «за» по 10, було ухвалено рішення про підготовку проекту рішення з даного питання, який буде розглянуто депутатами міської ради на черговому сесійному засіданні.

Взявши до відома пропозиції присутніх членів сімей та учасників антитерористичної операції, було розроблено процедуру розподілу земель. Спочатку кожній ділянці буде присвоєно особистий номер, а далі, методом жеребкування, перші, хто стали в чергу на видачу земель братимуть участь у «лотереї». Форму проведення такого відбору з часом удосконалять. Крім того учасниками зібрання одноголосно вирішили, що 18 претендентів, автоматично стануть в початок черги — це родини загиблих учасників АТО й тих, хто помер опісля повернення додому та тяжкопоранені учасники бойових дій.

Землі по вулиці Густинській виділятимуться в порядку черги за бажанням. Також претенденти зможуть обмінюватися ділянками за угодою сторін.

Сьогодні міська рада детально вивчає й інші можливості земельних масивів, серед яких є близько десятка точкових ділянок у центрі міста. Питання вирішується поступово, адже це проблема не лише нашого, а й кожного міста країни. У межах населених пунктів не просто не вистачає вільних земель, вони необхідні ще й для резерву на будівництво. Адже крім вищезгаданої пільгової категорії населення, існує черга на виділення квартир, яка не рухається близько 25 років.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.