Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:16:24

З 1 вересня зросли тарифи на електроенергію

01.09.2016   08:02Агенцiя

З 1 вересня зросли тарифи на електроенергію з 57 копійок за кожен кВт-год енергії при споживанні до 100 кВт·год

З 1 вересня помітно зростуть тарифи на електроенергію для населення. За розрахунками фахівців, українцям доведеться платити за світло в середньому на 25% більше. Причому це ще не останнє заплановане підвищення вартості електроенергії.

Слід нагадати, що план поетапного підвищення тарифів на електроенергію впроваджено постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ще 22 лютого 2015 року. Згідно з документом, з 1 вересня нинішнього року найбільш економні міські споживачі, які витрачають до 100 кіловат-годин на місяць, будуть сплачувати 71,4 копійки за кіловат-годину, тоді як раніше вносили 57 копійок. При використанні від 100 до 600 кіловат-годин тариф зріс з 99 копійок до 1 гривні 29 копійок за кіловат-годину. Обсяг, що перевищує 600 кіловат-годин на місяць, буде обходитися в 1 гривню 63,8 копійки замість колишніх 1 гривні 56 копійок.

Тарифи для мешканців сіл та селищ встановлені такі ж, як для городян, ось тільки норми споживання інші. Зокрема, мінімальний місячний обсяг використання електроенергії для сільських жителів на 50 кіловат-годин вище - 150 кіловат-годин. Відповідно, друга категорія споживання становить від 150 до 600 кіловат-годин.

Крім того, більш низький тариф діє для багатодітних сімей які виховують прийомних дітей, а також дитячих будинків сімейного типу.

Наступний і останній, за запевненням уряду, етап підвищення тарифів на електроенергію запланований на 1 березня 2017 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини