Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:06:44

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Олександр Бєльський прозвітував про діяльність управління

09.08.2016   08:07

На сьогодні міська маршрутна мережа що складається з 9 тролейбусних маршрутів загальною протяжністю 104,6 км і 40 автобусних маршрутів протяжністю – 364 км. Для посадки і висадки пасажирів визначено 450 зупинок громадського транспорту.

У 2016 році перевезення пасажирів здійснюють відповідно до договорів 13 перевізників: це комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління», 8 автомобільних перевізників-юридичних осіб та 5 автомобільних перевізників-фізичних осіб.

Для обслуговування пасажирів щодня передбачається надання до 55-62 тролейбусів. 120 автобусів середньої та великої місткості марок ПАЗ, Еталон, АЙ-Вен (понад 35 пасажирських місць) працюють у звичайному режимі,  200 автобусів малої місткості (до 22 пасажирських місць) марок Дельфін, Рута, що працюють в режимі маршрутного таксі.

В управлінні та міській раді постійно приймаються звернення громадян. Аналізуючи поточні звернення, можна сказати, що основним проблемним питанням в організації транспортного забезпечення в цьому році є перевезення пасажирів пільгових категорій. На сьогодні в місті проживає 76,8 тис. чоловік, які мають право безкоштовного проїзду в громадськомутранспорті.

З 1 січня 2016 року субвенції, гарантовані державою за пільговий проїзд в електротранспорті та автотрансорті, невиділяються, але міською радою в травні була прийнята «Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в електро та автомобільному транспорті загального користування на 2016 рік» на загальну суму 16,993 млн грн з них 2,927 млн на автотранспорт та 14,066 млн грн на електротранспорт . У липні перевізники отримали першу компенсацію за пільгові перевезення.


Додатково:

міським бюджетом виділяється 1,310 млн. грн. на перевезення в тролейбусах ЧТУ таким категоріям громадян, як почесний громадянин міста, почесний донор, медпрацівники лікувально-профілактичних закладів, робітникам структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, які за специфікою своєї роботи повинні багато користуватися громадським транспортом.

На поповнення статутного фонду комунального підприємства «Чернігівське Тролейбусне Управління» з міського бюджету було виділено 57,5 млн. гривень, з них:
- На оновлення рухомого складу – 50 млн гривень;
- Реконструкція контактної мережі – 5 млн гривень.;
- Капітальний ремонт – 2,5 млн гривень;

Триває робота по реконструкції контактної мережі. Вже замінено 6,2 км проводу від запланованих 11,3 км. В цьому році більш суттєво буде проведено ремонт тролейбусних ліній порівняно з іншими роками.

Актуальним питанням 2016 року для багатьох жителів міста, як втім, і в минулі роки, залишаються дачні перевезення. Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про транспортне забезпечення населення міста Чернігова на 2016 рік» на період з 15 квітня по 16 жовтня щочетверга організовано пасажирські перевезення окремих категорій громадян до дачних масивів. Для цих цілей працює 9 маршрутів, на яких задіяні автобуси різного класу.(з них для пільгових перевезень щочетверга - 11 автобусів великої та середньої місткості).

Також системно працює координаційна рада з питань транспортного забезпечення населення міста (транспортна рада), на якій вирішуються поточні питання стосовно змін в схемах та графіках маршрутах громадського транспорту. Наприклад, транспортною радою в липні з метою підвищення якості відпочинку громадян було прийнято рішення про продовженняавтобусного маршруту № 15 до «Золотого берегу» для більш комфортного транспортного сполучення мешканців міста до зони відпочинку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини