Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:33:53

Більше 80% коштів державної субвенції розподілено між проектами розвитку інфраструктури об’єднаних громад

03.08.2016   07:11Агенцiя

Більше 80% коштів державної субвенції вже розподілено між проектами розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, відкриваючи чергове засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами заявок на інфраструктурні проекти, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

«У багатьох селах і містах об’єднаних громад вже йде реалізація інфраструктурних проектів за підтримки держави. Там ремонтують дитсадки, школи, водогони, купують комунальну техніку, відкривають ЦНАПи тощо. Там люди бачать, що недаремно прийняли рішення про об’єднання. Але, на жаль, є і такі громади, які через брак досвіду, фахівців, чи з інших причин усе ще не квапляться з подачею заявок на інфраструктурні проекти. Вони мають розуміти, що часу на використання коштів субвенції усе менше. Кожна невикористана гривня - це втрата можливостей для розвитку, це невиправдані очікування виборців, мешканців громади», - зазначив В’ячеслав Негода.

Станом на 1 серпня загалом до Мінрегіону надійшло вже 936 проектних заявок від 151 об’єднаної територіальної громади на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації поданих проектів становить близько 805 млн грн (~80 % розміру субвенції).

Більша частина коштів субвенції все ще залишається без проектних заявок у Рівненській області (не використано 13,5 млн грн з 25,3 млн грн.), взагалі не надходило заявок від Київщини. Значний залишок невикористаної субвенції у Хмельницькій (86 млн грн), Полтавській (майже 20 млн грн), Одеській (17,6 млн грн), Тернопільській (16,7 млн грн), Чернігівській і Львівській (майже по 12 млн грн), Чернівецькій (8,1 млн грн) та Волинській (7,6 млн грн) областях.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини