Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:39:26

Чернігівські активісти ініціюють запровадження кодексів етики для місцевих депутатів

01.08.2016   12:37Агенцiя

На Чернігівщині в липні стартувала громадська кампанія щодо запровадження кодексів етики для місцевих депутатів та голів.

Дана кампанія була ініційована на всеукраїнському рівні  ГО  Інститут "Республіка" спільно з Ейдос: Центр політичних студій та аналітики та втілюється у чотирьох пілотних областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській та Чернігівській.

Чернігівські активісти протягом липня вже провели ряд інформаційних зустрічей як з особами, що приймають рішення ( депутатами, профільними заступниками та міськими головами) так і зі звичайними громадянами, пояснюючи необхідність запровадження етичних кодексів в місцевих радах.

Так у  Чернігові заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, ознайомившись з основними ідеями ухвалення Етичного кодексу для Чернігівської міської ради, виказав свою та міського голови підтримку ідеї запровадження такого документу, та заявив, що в міській раді чекають на проект Положення для його опрацювання та обговорення.

У Мені громадська організація "Менщина" вручила працівникам  міськради брошури з інформацією про кампанію з провадження етичних кодексів. Секретар міської ради Оксана Півень, яка зараз виконує обов'язки міського голови, та заступник міського голови Інна Скляр підтримали ідею і висловили готовність до подальшої співпраці по цьому питанню.

А в Новгород-Сіверському  активісти ГО "Альтернатива Сіверщини" зустрічались з міським головою Олегом Бондаренко. В результаті зустрічі досягнуто домовленості спільно донести інформацію про необхідність ухвалення етичних кодексів до депутатів, громадських активістів та громадян міста. Зокрема, в найближчий час, ГО «Альтернатива Сіверщини» та Новгород-Сіверська міська рада проведуть засідання для зацікавлених громадян на якій буде розглянуто дане питання.

Активісти також завітали на сесію Чернігівської обласної ради та познайомили депутатів   з основними принципами на яких повинен базуватись етичний кодекс та з необхідністю прийняття даного документу.

Таким чином чернігівські депутати та місцеві посадовці вже ознайомленні з ідеєю необхідності ухвалення етичних кодексів в місцевих радах. Тепер  черга за обговоренням самого проекту документу.

Відзначимо, що наразі триває робота експертів на київському рівні щодо розробки проектів типових положень Етичного  кодексу для голови, секретаря та депутатів місцевих рад, а також Положення про етичну комісію при місцевих радах за участі не менше 30% громадськості.

Тексти документів розробляються  експертами відповідно до ЗУ “Про місцеве самоврядування”, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”, ЗУ “Про запобігання корупції”, а також  методичних рекомендацій НАЗК.

Фінальний варіант Етичного Кодексу та Положення про етичну комісію розроблятиметься з урахуванням пропозицій від громадськості та депутатів.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини